Huis Anubis, HetEen oud woonhuis, dat dateert uit ongeveer 1900 en de naam Anubis draagt, wordt nu gebruikt als internaat. Hier wonen negen scholieren op kamers: Amber, Mara, Jeroen, Mick, Patricia, Joyce, Fabian, Appie en nieuwkomer Nienke. Wat zij nog niet weten is dat er op de zolder een groot geheim verborgen ligt. Wanneer Nienke voor haar ontgroening tegen haar zin in wordt opgesloten op de verboden zolder, ontdekt zij het grote geheim. Er liggen ingesproken dagboeken van Sarah, de vorige bewoonster, waarin zij vertelt dat er rondom het huis gestolen juwelen zijn begraven die ooit in het bezit waren van een Egyptische farao.

Huis Anubis, HetDe ouders van Sarah zijn overleden en alleen de strenge huisbaas Victor weet meer van de schat, maar hij wil het verleden laten rusten en verbiedt de scholieren de zolder te betreden. Maar de bewoners van het Huis Anubis kunnen het mysterie niet los laten. Via de aanwijzingen uit het dagboek ontdekken zij steeds meer over het raadsel. Nienke is vastbesloten om het 80-jaar oude mysterie te ontrafelen en samen met een aantal andere bewoners richt ze de Geheime Club van de Oude Wilg op om zo samen het doel te bereiken. Of gaat ieder toch zijn eigen weg? Het huis uit de titel is door de ouders van Sarah vernoemd naar Anubis, de Egyptische god van de dood en van begrafenissen.

Huis Anubis, HetIn het oude Egypte werd hij gewoonlijk afgebeeld als een man met de kop van een jakhals. In korte tijd groeide Het Huis Anubis uit tot één van de populairste series op de Nederlandse televisie. Naast allerlei merchandising heeft het succes zich uitgebreid naar de bioscoop (de films 'Anubis en het pad der 7 zonden' uit 2008 en 'Anubis en de wraak van Arghus' uit 2009) en het theater (de voorstellingen 'De graal van de eeuwige vriendschap' uit 2008, 'De legende van het spooktheater' uit 2009 en 'Het geheim van de verloren ziel' uit 2011). Sinds 29 september 2009 is in Duitsland Das Haus Anubis te zien en in Amerika ging op 1 januari 2011 House of Anubis van start.

In Denemarken, Zweden en Mexico is een nagesynchroniseerde versie van de Nederlandse serie uitgezonden. Na meer dan 400 afleveringen werd in december 2009 de reeks beëindigd, maar er kwam wel een vervolg. Het huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard speelt zich af in hetzelfde huis maar met andere personages. Bijna een jaar na het einde van de originele serie is er nog wel een special gemaakt, 'Anubis en de terugkeer van Sibuna'. Op 6 januari 2018 werd een speciale reünie-aflevering worden uitgezonden.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 22 september 2007
Laatste aanvulling: 26 november 2017

© Nickelodeon/Studio 100

1000 Resterende tekens


Erva
Ik wil weten waar het huis anubis ligt en ik wil dat er een vervolg komt met de eerste van het oudewilg clubje die andere is supper saaaaaai
Sabine
Ik vind het echt heel jammer dat het oude Huis Anubis weg is. Die nieuwe zijn zo stom, ze bakken er niks van. Ik bedoel waar slaat dat op de 5 zintuigen. Pfftt.Ik hoop dat die oude weer terug komen en meer series maken! ;-)Groetjes SabineP.S. Mick is echt een lekkerding!
animatiefiguur
ik was heel verdrietig toen deze ongelofelijke coole serie stopte het vervolg is minder dit was veel orgineler maar hun hadden de best gedaan;-)

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Muppet Babies

Muppet Baby's (1986-1987)

Behalve in hun eigen The Muppet Show hebben de muppets ook in diverse speelfilms gespeeld,… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Don Donkersloot & Sander Pandje

Don Donkersloot & Sander Pandje (1989)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie, waarin een moderne Don Quichot en Sancho Pancha de wereld… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

thumb nijntje1

Nijntje (1992-1993)

Terwijl zijn zoon aan het spelen was met een speelgoedkonijn tijdens een vakantie in Egmond aan… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven