Huis Anubis, Het (2006-2009)

Het Huis AnubisEen oud woonhuis, dat dateert uit ongeveer 1900 en de naam Anubis draagt, wordt nu gebruikt als internaat. Hier wonen negen scholieren op kamers: Amber, Mara, Jeroen, Mick, Patricia, Joyce, Fabian, Appie en nieuwkomer Nienke. Wat zij nog niet weten is dat er op de zolder een groot geheim verborgen ligt. Wanneer Nienke voor haar ontgroening tegen haar zin in wordt opgesloten op de verboden zolder, ontdekt zij het grote geheim. Er liggen ingesproken dagboeken van Sarah, de vorige bewoonster, waarin zij vertelt dat er rondom het huis gestolen juwelen zijn begraven die ooit in het bezit waren van een Egyptische farao.

Het Huis AnubisDe ouders van Sarah zijn overleden en alleen de strenge huisbaas Victor weet meer van de schat, maar hij wil het verleden laten rusten en verbiedt de scholieren de zolder te betreden. Maar de bewoners van het Huis Anubis kunnen het mysterie niet los laten. Via de aanwijzingen uit het dagboek ontdekken zij steeds meer over het raadsel. Nienke is vastbesloten om het 80-jaar oude mysterie te ontrafelen en samen met een aantal andere bewoners richt ze de Geheime Club van de Oude Wilg op om zo samen het doel te bereiken. Of gaat ieder toch zijn eigen weg? Het huis uit de titel is door de ouders van Sarah vernoemd naar Anubis, de Egyptische god van de dood en van begrafenissen.

Het Huis AnubisIn het oude Egypte werd hij gewoonlijk afgebeeld als een man met de kop van een jakhals. In korte tijd groeide Het Huis Anubis uit tot één van de populairste series op de Nederlandse televisie. Naast allerlei merchandising heeft het succes zich uitgebreid naar de bioscoop (de films 'Anubis en het pad der 7 zonden' uit 2008 en 'Anubis en de wraak van Arghus' uit 2009) en het theater (de voorstellingen 'De graal van de eeuwige vriendschap' uit 2008, 'De legende van het spooktheater' uit 2009 en 'Het geheim van de verloren ziel' uit 2011). Sinds 29 september 2009 is in Duitsland Das Haus Anubis te zien en in Amerika ging op 1 januari 2011 House of Anubis van start.

In Denemarken, Zweden en Mexico is een nagesynchroniseerde versie van de Nederlandse serie uitgezonden. Na meer dan 400 afleveringen werd in december 2009 de reeks beëindigd, maar er kwam wel een vervolg. Het huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard speelt zich af in hetzelfde huis maar met andere personages. Bijna een jaar na het einde van de originele serie is er nog wel een special gemaakt, 'Anubis en de terugkeer van Sibuna'. Op 6 januari 2018 werd een speciale reünie-aflevering uitgezonden.
 
 


Publicatiedatum: 22 september 2007
Laatste aanvulling: 26 november 2017

© Nickelodeon/Studio 100

Tags: Jaren 00, Jaren 10, Nickelodeon, 2006

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Erva
Ik wil weten waar het huis anubis ligt en ik wil dat er een vervolg komt met de eerste van het oudewilg clubje die andere is supper saaaaaai
Sabine
Ik vind het echt heel jammer dat het oude Huis Anubis weg is. Die nieuwe zijn zo stom, ze bakken er niks van. Ik bedoel waar slaat dat op de 5 zintuigen. Pfftt.Ik hoop dat die oude weer terug komen en meer series maken! ;-)Groetjes SabineP.S. Mick is echt een lekkerding!

Meer televisie-sentiment

Pippi zet de boel op stelten

Pippi zet de boel op stelten (1970)

Met het uitbrengen van de film 'Pippi in Taka-Tuka-Land' waren alle verhalen over het meisje met de… Lees meer
De avonturen van Bert en Ernie

Bert en Ernie, De avonturen van (2009-2012)

Geen aflevering van Sesamstraat is compleet zonder Bert en Ernie. Sinds de start van de serie, in… Lees meer
Kinderen zijn de Baas!

Kinderen zijn de Baas! (1997-2001)

Twee jaar na het begin van SBS6 startte de zender met het ochtendprogramma Kinderen zijn de Baas… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven