De HulkDe stripverhalen over superhelden van de Amerikaanse uitgeverij Marvel zijn regelmatig bewerkt tot (teken)film of televisieserie, zoals X-Men, Spider-Man en Daredevil. Ook de Hulk is van oorsprong een stripfiguur, waarvan het eerste verhaal in 1962 werd gepubliceerd. Het succes van de strip leidde vier jaar later tot een 13-delige tekenfilmserie, maar het grote publiek leerde het groene monster pas goed kennen dankzij deze serie die eind jaren '70 van start ging. Dr. David Banner is een wetenschapper die onderzoek doet naar de fysieke kracht van de mens. Tijdens een experiment in het laboratorium wordt hij per ongeluk geraakt door gammastralen.

De HulkOp het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand, maar al snel blijkt dat wanneer de anders zo vriendelijke man zich boos maakt hij uit zijn kleren scheurt en verandert in een groene reus: de Hulk. David heeft zijn transformatie niet zelf in de hand. Achteraf kan hij zich ook niets herinneren van wat hij gedaan heeft. Meestal weet hij als Hulk misdaden te voorkomen en schurken uit te schakelen. Toch is hij op de vlucht want al snel wordt hij van twee moorden verdacht die hij niet gepleegd heeft. Liftend door heel het land probeert hij een geneesmiddel te vinden die het beest in hemzelf kan stoppen.

De HulkOndanks dat hij zijn eigen dood in scène heeft gezet wordt David gevolgd door de journalist Jack McGee. Hij is degene die David van de moorden beschuldigd, en hij wil graag een nieuwe primeur voor zijn krant. Gelukkig voor David komt Jack altijd net te laat. Het succes van de serie resulteerde in een nieuwe tekenfilmserie en in Nederland was, in de Kinderbios, de tekenfilmserie uit 1966 te zien. In de jaren '80 werden nog eens drie vervolgfilms gemaakt, maar door het overlijden van hoofdrolspeler Bill Bixby in 1993 kwam er een definitief einde aan de reeks. In 2003 en 2008 keerde de Hulk terug, dit keer in de bioscoop.

Het groene monster was nu computergeanimeerd, maar de 'oude' Hulk Lou Ferrigno is in beide films even te zien als hoofd van de bewaking. Door zijn lengte en enorme spieren gaf men destijds de voorkeur aan deze voormalige Mister Universe boven de iets kleinere Arnold Schwarzenegger, die ook auditie deed.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 16 juli 2013

© Universal

1000 Resterende tekens


Chip
Eén kleine verbetering: de tekenfilm serie die begin jaren tachtig bij Kinderbios te zien was, was de versie uit 1966. De tekenfilm serie uit 1982 was pas in de jaren negentig bij Telekids te zien in [email protected] hebt helemaal gelijk, de tekst is inmiddels aangepast.
JCT
Seizoen 1 is nu te koop in de winkel. Als je er in verdiept is het een tragisch verhaal. Vroeger vond ik het inderdaad ook een beetje eng, maar als ik er nu naar kijk is het juist erg dramatisch, vooral bij de film Pilot (1978): De film: "Married" (1978) aflevering: "Homecoming" (1979). En de laatste film: Death of the incredible hulk (1990). Deze laaste film was voor Bill Bixby heel zwaar omdat hij kanker had. Kort na deze film is hij overleden. Inmiddels is ook Jack Colvin (Jack McGee) overleden.
ceessie
hehe..trauma's....... mn broer keek er altjd naar en zodra die groen werd dan kroop ik achter de bank haha.. ik was toen 4 jaar haha

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Hulk

Hulk, De (1979-1983)

De stripverhalen over superhelden van de Amerikaanse uitgeverij Marvel zijn regelmatig bewerkt tot… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kissyfur

Kissyfur (1988-1990)

Het beertje Kissyfur werkt samen met zijn vader Guus in een circus, waar ze het niet erg naar hun… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Robin Hood

Robin Hood (1989-1991)

Al vanaf de begintijd van de televisie zijn er series gemaakt over de legendarische Robin Hood, een… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven