Inspector GadgetInspector Gadget is op het eerste gezicht een geheim agent zoals er zo velen zijn: opvallend onopvallend met een grijze regenjas en bijpassende hoed. Maar deze tekenfilmheld uit de jaren '80 bezat nog veel meer. Nadat hij ooit over een bananenschil was uitgegleden werd hij weer opgelapt en zijn er enkele instrumentjes ('gadgets') toegevoegd om de misdaadbestrijding te vereenvoudigen. De gadgets lopen uiteen van helicopterwieken die hem kunnen laten vliegen tot camera's, rolschaatsen en waterkanons. Het enige wat hij hoeft te doen is 'go gadget' roepen, om daar vervolgens de naam van de gadget die hij nodig heeft aan vast te plakken.

Inspector GadgetInspector Gadgets grootste vijand is dr. Claw, die werkzaam is voor de organisatie MAD. Vanuit zijn computerkamer houdt hij Gadget in de gaten, en voorziet hij zijn handlangers van uit te voeren opdrachten. Niemand heeft ooit zijn gezicht gezien, behalve zijn gemene kat Mad Cat die de hele dag op het bureau ligt te slapen. Hij wordt pas wakker wanneer Claw in woede uitbarst omdat Gadget hem weer eens ontkomen is. Gelukkig staat Gadget niet alleen in zijn strijd tegen dr. Claw. Zijn nichtje Penny en haar hond Brain staan hem iedere aflevering weer terzijde, en dat is maar goed ook want keer op keer blijkt Gadget een onhandige stuntelaar te zijn.

Van deze serie zijn diverse vervolgen gemaakt waaronder een kerstspecial in 1992, een live action speelfilm in 1999 met Matthew Broderick in de titelrol en de televisieserie Gadget & the Gadgetinis. Deze reeks is in Nederland uitgezonden door Fox Kids/Jetix. 
 
 

Gerelateerde artikelen


Bijdrage: Willem Bas
Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 21 juli 2013

© DiC Entertainment

1000 Resterende tekens


Mike
Box-set met de eerste 18 afleveringen zijn te koop bij amazon.co.uk. Regio 2, dus gewoon af te spelen op je dvd-speler. Kost dacht ik iets van 12 euro incl. verzendkosten.
Rianne
Ooh geweldig vond ik dit! Heb de tune ook heel lang als ringtone gehad.. Zo zonde dat die telefoon toen kapot ging..
Casper van Heck
Waarom wordt dit niet meer uitgezonden? Tegenwoordig heb je alleen maar reclame en ge-ensceneerde'real-life' programma's... Toen ik jong was, was tv nog leuk...

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Boomhut

Boomhut, De (1994)

Omschrijving Vlaams educatief kinderprogramma met verschillende onderdelen, gepresenteerd vanuit… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb popples9

Popples (1986)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over pluizige wezentjes, uitgezonden als onderdeel van Fun… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Ren je Rot

Ren je Rot (1973-1983)

Ren je rot was een kinderspelprogramma waarin de vragen niet beantwoord werden met een druk op de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven