IvanhoeOmschrijving

Britse jeugdserie over de ridder Ivanhoe; oorspronkelijk een televisiefilm; niet te verwarren de gelijknamige serie uit de jaren '60 met Roger Moore als Ivanhoe.

 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 1 februari 2015

© Columbia Pictures Televsion/Rosemont Pictures

1000 Resterende tekens


[email protected]
Zijn er misschien mensen die interesse hebben om te ruilen met Ivanhoe uit 1982 of Ivanhoe 1958 ?Mijn mail: [email protected]
Jacob
De oudere serie met Roger Moore waren spannende afleveringen van 30 minuten, die echter niet het originele verhaal volgden, wat de serie uit 1982 wel deed. Deze serie met Roger Moore was in zwart/wit (alleen de 1e aflevering werd in kleur geschoten) maar er was toen alleen z/w tv! Er zijn 39 afleveringen gemaakt, ik prijs me gelukkig dat ik er 12 heb gevonden op dvd. Het zijn mooie verhalen.... ik speelde Ivanhoe met mijn vriendjes in die tijd. Deze serie was van 1958 en werd in de jaren 60 bij ons uitgezonden.Trouwens: wie kent de serie over Ivanhoe die in de jaren 90 werd uitgezonden onder de titel DARK KNIGHT ?
Jacob
Een prachtige serie die het verhaal van Ivanhoe volgt naar het boek van sir Walter Scott. Anthony Andrews als een stoicijnse Ivanhoe, prachtig neergezet, en een mooie rol ook voor James Mason. Ivanhoe, die terugkomt van de kruistocht gaat vermomd als monnik naar het kasteel van zijn vader. Zijn vader ziet hem niet meer als zoon, omdat hij, als Saks, met de Normandische koning Richard Leeuwenhart op kruistocht ging. Ivanhoe moet deelnemen aan een toernooi om de Saksische eer te redden, en de orde der Tempeliers te bevechten. FANTASTISCHE serie, gelukkig heb ik hem indertijd opgenomen dus kan ik hem nog bekijken, want op dvd is de serie alleen in de US te koop, regio 1, zonder ondertitels.... als je er al aan kan komen.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Rescue Rangers

Rescue Rangers (1991-1993)

Knabbel is de onofficiële leider van de Rescue Rangers. Hij is verreweg zoals een speurder behoort… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Lang Leve de Koningin

Lang Leve de Koningin (2000)

De 8-jarige Sara is niet blij en voelt zich tegelijkertijd erg dom todat ze via haar vriendje… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Bintje Show

Bintje Show, De (1988)

Omschrijving Nederlands kinderprogramma waarin de presentator van Villa Achterwerk Bintje, gespeeld… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven