Jana van het OerwoudAls de kleine Jana samen met haar vader een boottocht maakt over de rivier die door het regenwoud van Venezuela stroomt, slaat het noodlot toe. De boot raakt een rots en vergaat. Jana en haar vader lijken geen overlevingskansen te hebben in de snel stromende rivier. Maar Jana heeft geluk: ze wordt uit het water gered door de indiaan Montaro, de laatste overlevende van zijn stam. Een speurtocht naar haar vader levert niets op, en voor Jana begint een nieuw leven in de jungle van de Amazone. Montaro leert haar alles over het oerwoud en naarmate ze ouder wordt raakt Jana bevriend met veel dieren en kan zelfs met hen communiceren.

Jana van het oerwoudHaar beste dierenvrienden zijn het nieuwsgierige neusbeertje Tiko en Spook, een albino jaguar die Jana als kleine welp ooit uit een stropersval wist te redden. Zij wijken zelden van haar zijde en helpen haar als er gevaar dreigt. Landontwikkelaars, stropers en andere indringers vormen een bedreiging voor het Amazonegebied. Naast Montaro kan Jana ook rekenen op de hulp van dokter Ben Cooper. Hij is behalve dierenarts tevens bioloog en onderzoekt de leefomstandigheden van de bewoners van het oerwoud. Maar niet alle dieren zijn even vriendelijk ontdekt de dokter als hij door Octo de octopus wordt aangevallen.

Jana van het oerwoudJana roept de hulp in van Torto de reuzenschildpad, die Ben uit de tentakels van de octopus weet te bevrijden. Inmiddels volwassen blijft Jana naar haar vader zoeken, maar zonder resultaat. De enige tastbare herinnering die ze nog van hem heeft is een halsketting. Jana kreeg het bijzondere geschenk op de dag van het ongeluk. Behalve een sieraad is het ook een vlijmscherp mes dat werkt als een boemerang. In Amerika maakte deze tekenfilm deel uit van The Godzilla Power Hour, waarbij het andere half uur bestond uit een aflevering over het dinosaurusachtige monster Godzilla. Alleen de avonturen van de vrouwelijke Tarzan waren in Nederland te zien, op woensdag in de Kinderbios.
 
 

Gerelateerde artikelen


Met dank aan Bonnie Brandsma de Haan en ERB meets Holland - TarzanPublicatiedatum: 23 juni 2006
Laatste aanvulling: 25 juli 2013

© Hanna-Barbera Productions

1000 Resterende tekens


gast
Mijn zusje is vernoemd naar deze serie.Vond het een geweldige serie.
gast
ik heb 2 afleveringen op dvd staan . als je wilt kan je ze overnemen [email protected] hotmail.com
Gast
Dit was mijn favorietste serie! Ik was toen pas zes, dus kon me jarenlang de titel niet goed herinneren, totdat ik op deze site kwam. Heel leuk! Ik bleef er altijd voor thuis, wanrt ik vond haar heel stoer met die ketting waarmee ze dan gooide. Hoop dat het eens op dvd uitkomt!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Programma met de Muis

Programma met de Muis, Het (1973-1975)

Het Programma met de Muis werd vanaf 1973 door de NOS op zondagmiddag uitgezonden. Dit van origine… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Urmel

Urmel (1999)

Omschrijving Duits-Franse tekenfilmserie over het dinosaurusjong Urmel, die na eeuwen bevroren te… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Bart Boudewijn

Bart Boudewijn (1967-1968)

Voor de zaterdagmiddaguitzendingen in het seizoen 1967-1968 bedacht de KRO Spitsuur, een gevarieerd… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven