Jana van het oerwoudAls de kleine Jana samen met haar vader een boottocht maakt over de rivier die door het regenwoud van Venezuela stroomt, slaat het noodlot toe. De boot raakt een rots en vergaat. Jana en haar vader lijken geen overlevingskansen te hebben in de snel stromende rivier. Maar Jana heeft geluk: ze wordt uit het water gered door de indiaan Montaro, de laatste overlevende van zijn stam. Een speurtocht naar haar vader levert niets op, en voor Jana begint een nieuw leven in de jungle van de Amazone. Montaro leert haar alles over het oerwoud en naarmate ze ouder wordt raakt Jana bevriend met veel dieren en kan zelfs met hen communiceren.

Jana van het oerwoudHaar beste dierenvrienden zijn het nieuwsgierige neusbeertje Tiko en Spook, een albino jaguar die Jana als kleine welp ooit uit een stropersval wist te redden. Zij wijken zelden van haar zijde en helpen haar als er gevaar dreigt. Landontwikkelaars, stropers en andere indringers vormen een bedreiging voor het Amazonegebied. Naast Montaro kan Jana ook rekenen op de hulp van dokter Ben Cooper. Hij is behalve dierenarts tevens bioloog en onderzoekt de leefomstandigheden van de bewoners van het oerwoud. Maar niet alle dieren zijn even vriendelijk ontdekt de dokter als hij door Octo de octopus wordt aangevallen.

Jana van het oerwoudJana roept de hulp in van Torto de reuzenschildpad, die Ben uit de tentakels van de octopus weet te bevrijden. Inmiddels volwassen blijft Jana naar haar vader zoeken, maar zonder resultaat. De enige tastbare herinnering die ze nog van hem heeft is een halsketting. Jana kreeg het bijzondere geschenk op de dag van het ongeluk. Behalve een sieraad is het ook een vlijmscherp mes dat werkt als een boemerang. In Amerika maakte deze tekenfilm deel uit van The Godzilla Power Hour, waarbij het andere half uur bestond uit een aflevering over het dinosaurusachtige monster Godzilla. Alleen de avonturen van de vrouwelijke Tarzan waren in Nederland te zien, op woensdag in de Kinderbios.
 
 

Gerelateerde artikelen


Met dank aan Bonnie Brandsma de Haan en ERB meets Holland - Tarzan
Publicatiedatum: 23 juni 2006
Laatste aanvulling: 25 juli 2013

© Hanna-Barbera Productions

1000 Resterende tekens


gast
Mijn zusje is vernoemd naar deze serie.Vond het een geweldige serie.
gast
ik heb 2 afleveringen op dvd staan . als je wilt kan je ze overnemen [email protected] hotmail.com
Gast
Dit was mijn favorietste serie! Ik was toen pas zes, dus kon me jarenlang de titel niet goed herinneren, totdat ik op deze site kwam. Heel leuk! Ik bleef er altijd voor thuis, wanrt ik vond haar heel stoer met die ketting waarmee ze dan gooide. Hoop dat het eens op dvd uitkomt!

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb follyfoot

Follyfoot (1972-1973)

Wanneer haar ouders van Engeland naar Brazilië verhuizen vanwege het werk van haar vader, gaat Dora… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Johan en de Alverman

Johan en de Alverman (1966-1967)

Na het succes van Kapitein Zeppos leek het maken van een nieuwe jeugdserie die net zo geliefd zou… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Het zoekgeraakte boek

Zoekgeraakte boek, Het (1968)

Nadat Sinterklaas op 16 november 1968 in het Zeeuwse Veere is aangekomen blijkt het grote boek,… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven