De JetsonsHet succes van The Flintstones bracht de makers op het idee een tekenfilm te maken over een gezin dat niet in het verleden maar in de 21ste eeuw leeft. De Jetsons bestaan uit vader George, moeder Jane, dochter Judy en zoon Elroy. Ze wonen nog steeds op aarde, maar wel in Orbit City, een stad die in de lucht zweeft. George Jetson werkt als 'digital index operator' voor Spacely Space Sprockets. Hoewel hij maar 3 uur per dag en 3 dagen per week hoeft te werken vindt hij toch dat zijn baas meneer Spacely teveel van hem eist. Jane heeft als huisvrouw ook weinig te doen want door slechts op paar knoppen te drukken staat het eten op tafel.

De JetsonsVoor het huishoudelijk werk kan ze een beroep doen op Rosie, een vrouwelijke robot die in een mum van tijd het huis schoonmaakt en op de kinderen past. Eigenlijk is ze al een verouderd model maar de Jetsons zijn erg op haar gesteld geraakt. Dochter Judy is 16 jaar en een tiener zoals die er een eeuw eerder ook al waren, en vooral bezig met jongens, uitgaan en kleding. Elroy is met zijn 10 jaar het jongste lid van de familie. Hij is heel slim en weet alles over de ruimte. Astro is de hond van de Jetsons, en zou familie kunnen zijn van Scooby Doo. Ze lijken niet alleen op elkaar maar hebben ook dezelfde manier van 'praten'.

De JetsonsNet als bij de The Flintstones zijn er tal van grappige verwijzingen naar het Amerika van de jaren '60. Zo gaan George en Jane op vakantie naar Las Venus waar ze de zanger Dean Martian ontmoeten. Toch had de tekenfilm niet het gewenste succes en werd de serie na 24 afleveringen stopgezet. Maar door de jaren heen werd The Jetsons nog vaak herhaald en zo populair dat er in de jaren '80 werd besloten een nieuwe reeks te maken. Uiteindelijk zouden er nog 51 afleveringen, een speelfilm en meerdere televisiefilms volgen. In één van de televisiefilms bouwt Elroy een tijdmachine die hen naar het stenen tijdperk brengt en uiteraard komen ze daar de familie Flintstone tegen.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 10 november 2005
Laatste aanvulling: 28 juli 2017

© Hanna-Barbera Productions, Inc.

1000 Resterende tekens


francis
waar is de tijd??? wij hadden vroeger strips van de flintstones, met daarin ook nog een aflevering van T.C. en de jetstones, en Yogi beer en dan nog een paar, maar die lazen we nooit. ik ben blij dat ik hier terecht gekomen ben. kan ik nog wat jeugdsentiment opdoen
gideon
het wordt uitgezonden op boomerang
gideon
dit moet de maker van de site lezen deze serie is ook tezien op boomerang ook de serieis captain caveman,looney toones,Hong Kong Phooey ,Huckelbery Hound ,yogi bear,quik draw, Snaglepuss,waky racers,graaf duckula,danger mous,de wasbeertjes die ene over die wasberen die hier op de site staat,adams family de tekenfilm,flins tone kids,top cat,the hair bear much ,tom en jerry kids,tom en jerry,popeye,Da stardly and Muttley,Droopy and Dripple,Perlis of Penelope Pitstop,Droopy master detective,Mike, Lu & Og,2 stupid dogs,Josie and the pussycats

Keek jij hier vroeger ook naar?

Beetlejuice

Beetlejuice (1993)

Omschrijving Amerikaanse komische tekenfilmserie gebaseerd op de gelijknamige speelfilm, over een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Bollie en Billie

Bollie en Billie (1985-1986)

Striptekenaar Jean Roba werkte al een paar jaar voor diverse stripbladen toen hij in 1959 "Bollie… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Verborgen verhalen

Verborgen verhalen (2009)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie, gebaseerd op waargebeurde verhalen en een spreuk uit de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven