Jungle ClubLang voordat ze Mowgli leerden kennen beleefden de dieren uit Jungle Boek al avonturen met elkaar. Baloe de beer, Bagheera de zwarte panter, Kaa de slang, prins Lowietje de orang-oetan, Shere Khan de tijger en Hathi de olifant vormden op jonge leeftijd een vriendenclub. Nieuwsgierig naar wat er allemaal in de jungle te vinden is trekken ze er samen regelmatig op uit. Uiteraard gaan ze ook naar plaatsen waar ze eigenlijk niet mogen komen. Bij de Pinakelrots in het Woesteland komen ze Mahra tegen, aanvoerster van een groep hongerige bavianen, en ook de Rode Honden en de reuzenslang Witkop zorgen voor gevaar. 

Jungle ClubDe belevenissen van het zestal worden gadegeslagen door de gieren Arthur en Cedric, die met hun commentaar tevens voor een komische noot in de serie zorgen. Zij lijken op de gieren die in de film te zien zijn maar het zijn andere personages. Omdat het eerste seizoen niet het gewenste succes had werden na 13 afleveringen de verhalen aangepast. De dieren werden een paar jaar ouder gemaakt en leerden iedere aflevering een wijze les. Hiermee richtte de serie zich vooral op jonge kinderen. Maar deze aanpassingen leverden niet meer kijkers op, en het tweede seizoen werd al na 8 afleveringen stopgezet.

In Nederland verscheen de reeks eerst op koopvideo, waarbij net als in Amerika de afleveringen waren voorzien van extra scènes. Hierin is te zien hoe de volwassen Baloe, samen met de andere dieren, aan Mowgli vertelt over hun jonge jaren. Van alle Nederlandse stemacteurs is Jules Croiset de enige die in Jungle Boek, Jungle Boek 2 en in de serie te horen is als Shere Khan.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 21 augustus 2010
Laatste aanvulling: 9 november 2015

© Walt Disney Television Animation/Sun Studio

1000 Resterende tekens


animatiefiguur
leuke disney-serie

Keek jij hier vroeger ook naar?

Geef je ouders maar weer de schuld

Geef je ouders maar weer de schuld (1985-1986)

Omdat de VPRO graag een jeugdserie wilde in de stijl van De Stratemakeropzeeshow en J.J. de Bom… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kinderen zijn de Baas!

Kinderen zijn de Baas! (1997-2001)

Twee jaar na het begin van SBS6 startte de zender met het ochtendprogramma Kinderen zijn de Baas… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Nieuwtjes uit Uhlenbusch

Nieuwtjes uit Uhlenbusch (1979)

Omschrijving Duitse kinderserie over de belevenissen van een groep kinderen uit het dorpje… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven