Kanaal 13 (1982-1985)

Kanaal 13Na jaren voor drukkerij "De Grote Klok" te hebben gewerkt als fotografe en verslaggever in de gelijknamige serie besluiten Doortje en Pim een lokaal radiostation op te richten, Kanaal 13. Ze draaien plaatjes van hun sponsor Single Sound voor iedereen die maar luisteren wil. Doortje is de presentatrice en Pim verzorgt de techniek. Meestal kunnen ze het goed met elkaar vinden maar soms ontstaat er ruzie over welke muziek er gedraaid moet worden. In de snackbar van mevrouw Timmer kan het tweetal niet alleen terecht voor een kroketje maar ook voor een luisterend oor. Af en toe komen ook echte artiesten op bezoek bij Kanaal 13, waaronder Frank Boeijen.

Kanaal 13Doortje is zo van hem onder de indruk dat ze geen zinnige vraag meer kan stellen tot verbazing van Pim. Het blijft lange tijd onduidelijk hoe leuk Pim en Door elkaar vinden, totdat Doortje iets krijgt met Mick die nota bene voor concurrent Radio Kassablanka werkt. Pim is zo jaloers dat hij in een poging indruk op haar te maken tijdens een motorcrossrace over de kop slaat. Hij komt er goed vanaf maar de sfeer wordt er niet beter op, zeker niet als de nieuwe sponsor wil bepalen welke muziek ze moeten draaien. Als dan ook nog het radiostation door brand wordt verwoest besluiten Pim en Door om ermee te stoppen, ondanks een inzamelingsactie van luisteraars.

Daarmee kwam ook een einde aan de serie. Bij een herhaling in 1988 mocht de laatste uitzending van het Commissariaat voor de Media niet worden uitgezonden omdat er te veel sluikreclame in zou zitten, in 1985 was dat kennelijk nog geen probleem. Na Kanaal 13 was Anna van der Staak nog te zien in Switch maar koos daarna voor een rol achter de schermen, onder meer als eindredacteur van Villa Achterwerk. Pim Vosmaer acteert nog altijd, zo was hij in 2012 in SpangaS te zien.
 
 


Met dank aan Sathopper TV voor de screenshots 1-6
Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 21 april 2018

© NCRV

Tags: NCRV, Jaren 80, 1982

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Tonnie
Dit is echt voor mi jeugdsentimentV ond het een heerlijke serie...Vooral de adoratie die Door voor Frank Boeien had was leuk om te zien.De diverse *top spelers die langs kwamen in de serie gaf de serie net dat ietssie meer dan andere kinderserie's.Jammer dat het nooit herhaald is...Misschien een optie?
patrick
hallo is er iemand die filmpje,s heft van kanaal 13 :D

Meer televisie-sentiment

Dr. Krankenstein

Dr. Krankenstein (1987-1988)

Een educatieve en komische horrorserie voor kinderen klinkt onwaarschijnlijk maar toch werd deze… Lees meer
Villa Achterwerk

Villa Achterwerk (vanaf 1984)

Doordat de VPRO in 1984 de B-status kreeg werd het aantal zenduren flink uitgebreid. De omroep… Lees meer
Bonk en  Beer

Bonk en Beer (1992)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over Bonk, een altijd in pyjama geklede man, en zijn teddybeer… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven