Kinderen zijn de baasTwee jaar na het begin van SBS6 startte de zender met het ochtendprogramma Kinderen zijn de Baas waarin de belevenissen te zien waren van de bekendste karakters van Het Land van Ooit: Kloontje het Reuzenkind is al 5 jaar en stapelgek op ijsjes en heeft vier reuzebroers met de namen Dan, Toen, Ooit en Nu. Sap de Aardwortel woont in haar wozzele holletje onder de grond samen met ZieZaZonnebloem. Ridder Graniet-sterker-dan-ik-kan-niet is een stoere ridder die door geluk altijd de vijand verslaat wat hij vaak niet eens in de gaten heeft. Jean d’ Orange en Dame Grandeur de Bourgeoisie zijn de deftigste inwoners van Ooit maar hun samenzijn verloopt niet altijd even gladjes.

Kinderen zijn de baasKloontje was al in 1995 op Kindernet te zien met een eigen programma Kloontje het Reuzenkind waarin zij met een ijsje in haar hand gekke, leuke en dwaze dingen beleeft en af en toe de inwoners van Ooit in de maling neemt. In Kinderen zijn de Baas presenteerde ze samen met de Radio-Techniman de diverse programmaatjes aan elkaar. Marc Taminiau, de geestelijke vader van Het Land van Ooit creeërde samen met zijn vrouw Marjan de karakters en schiep er een sprookjesachtige omgeving omheen. Marc en Marjan schreven ook het boek “Het Land van Ooit”, een verhaal over een uniek land waar kinderen de baas zijn.

Ridder Graniet, Dame Grandeur de Bourgeoisie, Jean d'Orange, Sap de Aardwortel en Kloontje het Reuzenkind waren een paar jaar later weer te zien op SBS6 in het programma KzdB-Network met Isa Hoes. Als Tina Tunnel sprak zij met kindergasten in haar geheime gangenstelsel onder de grond over onderwerpen als zoenen en lef.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 11 januari 2006
Laatste aanvulling: 1 maart 2015

© Taminiau Televisie/SBS6

1000 Resterende tekens


xtrensjex
Wie kan me iets vertellen over Grendolia de Reiger? Ik vind haar namelijk auwesome maar ik weet niet wat ze precies voor functie had als Ooiter. Was ze een vriendin, dochter of vrouw of volksgenoot van Rak de Reiger of zo?
sjannie
Zo gezocht ....en gevonden voor mijn kleindochter.SAP DE AARDWORTEL!!!!! Wat lief en ontroerend.En bedankt voor de songtekst
land van ooit tot nooit :
Dat nummer van Sjiek de friek is echt nergens te vinden! samen met mn hond napoleon! op de video hier ergens boven vind je vanaf 2:10 een klein stukje van het nummer.. maar wat zou ik dat nummer ook graag hebben!

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Jayce and the Wheeled Warriors

Jayce and the Wheeled Warriors (1987)

Omschrijving Amerikaanse science fictiontekenfilm over Jayce die, op zoek naar zijn vader, het moet… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

The Tribe

Tribe, The (2000)

Omschrijving Nieuw-Zeelandse jeugdserie over een groep tieners die leven in stammen en proberen te… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Felix de kat

Felix de kat (1968)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een zwarte kat. Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven