Kinderen zijn de Baas!Twee jaar na het begin van SBS6 startte de zender met het ochtendprogramma Kinderen zijn de Baas waarin de belevenissen te zien waren van de bekendste karakters van Het Land van Ooit: Kloontje het Reuzenkind is al 5 jaar en stapelgek op ijsjes en heeft vier reuzebroers met de namen Dan, Toen, Ooit en Nu. Sap de Aardwortel woont in haar wozzele holletje onder de grond samen met ZieZaZonnebloem. Ridder Graniet-sterker-dan-ik-kan-niet is een stoere ridder die door geluk altijd de vijand verslaat wat hij vaak niet eens in de gaten heeft. Jean d’ Orange en Dame Grandeur de Bourgeoisie zijn de deftigste inwoners van Ooit maar hun samenzijn verloopt niet altijd even gladjes.

Kinderen zijn de Baas!Kloontje was al in 1995 op Kindernet te zien met een eigen programma Kloontje het Reuzenkind waarin zij met een ijsje in haar hand gekke, leuke en dwaze dingen beleeft en af en toe de inwoners van Ooit in de maling neemt. In Kinderen zijn de Baas presenteerde ze samen met de Radio-Techniman de diverse programmaatjes aan elkaar. Marc Taminiau, de geestelijke vader van Het Land van Ooit creeërde samen met zijn vrouw Marjan de karakters en schiep er een sprookjesachtige omgeving omheen. Marc en Marjan schreven ook het boek “Het Land van Ooit”, een verhaal over een uniek land waar kinderen de baas zijn.

Ridder Graniet, Dame Grandeur de Bourgeoisie, Jean d'Orange, Sap de Aardwortel en Kloontje het Reuzenkind waren een paar jaar later weer te zien op SBS6 in het programma KzdB-Network met Isa Hoes. Als Tina Tunnel sprak zij met kindergasten in haar geheime gangenstelsel onder de grond over onderwerpen als zoenen en lef.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 11 januari 2006
Laatste aanvulling: 1 maart 2015

© Taminiau Televisie/SBS6

1000 Resterende tekens


xtrensjex
Wie kan me iets vertellen over Grendolia de Reiger? Ik vind haar namelijk auwesome maar ik weet niet wat ze precies voor functie had als Ooiter. Was ze een vriendin, dochter of vrouw of volksgenoot van Rak de Reiger of zo?
sjannie
Zo gezocht ....en gevonden voor mijn kleindochter.SAP DE AARDWORTEL!!!!! Wat lief en ontroerend.En bedankt voor de songtekst
land van ooit tot nooit :
Dat nummer van Sjiek de friek is echt nergens te vinden! samen met mn hond napoleon! op de video hier ergens boven vind je vanaf 2:10 een klein stukje van het nummer.. maar wat zou ik dat nummer ook graag hebben!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Wop en Flop in Wonderland

Wop en Flop in Wonderland (1971)

Omschrijving Spaans-Duitse poppenserie over de hond Wop en de poes Flop die in een heteluchtballon… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

My Life as a Teenage Robot

My Life as a Teenage Robot (2004)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de robot X-J9 die liever Jenny genoemd wil worden en… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Kinderen van nummer 47A

Kinderen van nummer 47A, De (1975)

Omschrijving Britse jeugdserie over de kinderen uit één gezin die na de dood van hun ouders in… Lees meer