Kleine KoosOmschrijving

Nederlandse kinderserie waarin het meisje Koos in haar dromen de wereld van de zintuigen ontdekt.

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 28 februari 2015

© VPRO/Theorema Films

1000 Resterende tekens


Gabor Verwey
Als groot fan van Theo en Thea destijds, heb ik ook de afleveringen van Kleine Koos gezien. Ik kan me weinig van de serie herinneren, k wist niet eens meer hoe de serie heette maar de begintune ben ik nooit vergeten en dankzij Google hier terecht gekomen. Zou leuk zijn om de serie nog eens te kijken!! Geen links?? :-)
Ineke
Het is opvallend dat er nergens op internet beelden terug zijn te vinden. Wel heb ik gezien dat de serie bij Beeld & Geluid in de archieven zit en ook te bestellen is op DVD (voor €35,- per aflevering - dat dan weer wel).Er zijn daar 5 afleveringen beschikbaar; voor elk zintuig eentje.
Ger Apeldoorn
M'n eerste tv-serie... met Paul Devilee, niet met Koos terpstra, die met Theorema Laat De Vissen Maar TV Kijken en Op Je Ogen maakte. Kleine Koos was inderdaad een vijfdelige serie (hoewel we ooit zes afleveringen schreven - met als zesde eentje over buitenzintuigel ijke waarneming). Ik moet nog wel ergens een bandje hebben, amar ik kan niet zeggen dat ik het goed bewaard heb. Jammer, want ik deed zelf ook mee in de zwart-wit aflevering, samen met m'n latere schrijfpartner Harm Edens.Kleine Koos was een dure productie en werd indertijd goed bekeken. Het zat dan ook na of voor de tweede serie van Theo en Thea. Wij hadden indertijd het idee dat de VPRO er zelf achteraf niet zo blij mee was. Niet vanwege de kwaliteit of de kijkcijfers (die erg goed waren), maar omdat het een dure buitenshuis gemaakte productie was. Omroeppolitiek, dus. De serie is ondankt hete erste succes nooit meer herhaald of gezien. Dat zou gezien de meer dan interessante cast nog best wel eens leuk zijn...

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb skippy8

Skippy (1967-1970)

De gewonde kangoeroe Skippywordt aan de zorg van parkwachter Matt Hammond en zijn twee zonen Sonny… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Nathalie

Nathalie (1987-1988)

Finland, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog: het zijn economisch zware tijden en de moeder… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Chlorophyl

Chlorophyl (1993)

Omschrijving Frans-Canadese poppenserie over de muis Chlorophyl, gebaseerd op de stripverhalen van… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven