Knight Rider (1984-1987)

Knight RiderNet als bij De Dukes uit Hazzard was de ster van deze serie niet een acteur maar een auto, in dit geval een zwarte Pontiac. Geen gewoon vervoersmiddel want deze auto is computergestuurd en kan een gesprek voeren. Hij heeft de naam K.I.T.T. gekregen, naar het bedrijf waar hij is ontworpen, Knight Industries Two Thousand. Eigenaar is Wilton Knight, een excentrieke miljonair die de organisatie Foundation for Law and Government, kortweg F.L.A.G., heeft opgericht om de mensheid te helpen in de strijd tegen de misdaad en daarom K.I.T.T. heeft laten ontwerpen. Op zoek naar een bestuurder voor de auto komt Knight uit bij Michael Long.

Knight RiderDeze politieagent is herstellende na te zijn neergeschoten. Long twijfelt lang maar besluit uiteindelijk voor F.L.A.G. te gaan werken onder een nieuwe identiteit. Hij verandert zijn naam in Michael Knight, als eerbetoon aan de oprichter van de organisatie die stervende is. Na zijn dood neemt Devon Miles, een goede vriend van Wilton en hoofd van F.L.A.G., de leiding over. Van hem krijgt Michael telkens een nieuwe opdracht, meestal vanuit het kantoor dat in een grote vrachtwagen is gebouwd, en tevens een garage is. Miles wordt geassisteerd door Bonnie Barstow. Deze knappe geleerde houdt zich bezig met het onderhoud van K.I.T.T. en bedenkt ook nieuwe snufjes.

Knight RiderAls zij een jaar verlof opneemt om verder te studeren wordt ze vervangen door April Curtis. In iedere aflevering van Knight Rider zaten veel stunts, wat de serie vooral bij jongens populair maakte. De echte ontwerper van K.I.T.T., George Barris, had daarvoor ook al bijzondere auto's ontworpen voor onder andere de Bugaloos en The Monkees, en de batmobiel voor Batman. In de jaren '90 kreeg de serie vervolgen in de vorm van twee televisiefilms en een nieuwe serie, Team Knight Rider, dat slechts één seizoen bestaan heeft. In 2008 is in Amerika een nieuwe serie Knight Rider van start gegaan rond Mike Traceur, de zoon van Michael Knight.

David Hasselhoff was alleen in de pilotaflevering te zien. In Nederland is deze reeks op 1 maart 2009 van start gegaan onder de titel Knight Rider 2009. Na 17 afleveringen werd de serie vanwege te lage kijkcijfers stopgezet.
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 1 oktober 2017

© Universal Television

Tags: RTL 4, TROS, RTL 5, RTL 7, Veronica, Jaren 80, Jaren 90, Jaren 00, Jaren 10, 1984, V8, TV10

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

sander
nait raider is vet gaaf ;-) 8) cry ;-) :-)
senten
ik vond dat de beste serie spannend mooie vrouwen en michael nicht dan die was gewoonweg cool

Meer televisie-sentiment

Galaxy Park

Galaxy Park (2012)

Omschrijving Vlaamse jeugdserie over zes jongeren die een bijbaantje hebben in het vakantiepark… Lees meer
Heathcliff & Co.

Heathcliff & Co. (1988-1990)

Stripkat Heathcliff werd bedacht door George Gately en verscheen voor het eerst in de Chicago… Lees meer
Zoop

ZOOP (2004-2006)

De allereerste Nederlandse soap voor de jeugd zou in eerste instantie Zoo Soap gaan heten maar werd… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven