Knight RiderNet als bij De Dukes uit Hazzard was de ster van deze serie niet een acteur maar een auto, in dit geval een zwarte Pontiac. Geen gewoon vervoersmiddel want deze auto is computergestuurd en kan een gesprek voeren. Hij heeft de naam K.I.T.T. gekregen, naar het bedrijf waar hij is ontworpen, Knight Industries Two Thousand. Eigenaar is Wilton Knight, een excentrieke miljonair die de organisatie Foundation for Law and Government, kortweg F.L.A.G., heeft opgericht om de mensheid te helpen in de strijd tegen de misdaad en daarom K.I.T.T. heeft laten ontwerpen. Op zoek naar een bestuurder voor de auto komt Knight uit bij Michael Long.

Knight RiderDeze politieagent is herstellende na te zijn neergeschoten. Long twijfelt lang maar besluit uiteindelijk voor F.L.A.G. te gaan werken onder een nieuwe identiteit. Hij verandert zijn naam in Michael Knight, als eerbetoon aan de oprichter van de organisatie die stervende is. Na zijn dood neemt Devon Miles, een goede vriend van Wilton en hoofd van F.L.A.G., de leiding over. Van hem krijgt Michael telkens een nieuwe opdracht, meestal vanuit het kantoor dat in een grote vrachtwagen is gebouwd, en tevens een garage is. Miles wordt geassisteerd door Bonnie Barstow. Deze knappe geleerde houdt zich bezig met het onderhoud van K.I.T.T. en bedenkt ook nieuwe snufjes.

Knight RiderAls zij een jaar verlof opneemt om verder te studeren wordt ze vervangen door April Curtis. In iedere aflevering van Knight Rider zaten veel stunts, wat de serie vooral bij jongens populair maakte. De echte ontwerper van K.I.T.T., George Barris, had daarvoor ook al bijzondere auto's ontworpen voor onder andere de Bugaloos en The Monkees, en de batmobiel voor Batman. In de jaren '90 kreeg de serie vervolgen in de vorm van twee televisiefilms en een nieuwe serie, Team Knight Rider, dat slechts één seizoen bestaan heeft. In 2008 is in Amerika een nieuwe serie Knight Rider van start gegaan rond Mike Traceur, de zoon van Michael Knight.

David Hasselhoff was alleen in de pilotaflevering te zien. In Nederland is deze reeks op 1 maart 2009 van start gegaan onder de titel Knight Rider 2009. Na 17 afleveringen werd de serie vanwege te lage kijkcijfers stopgezet.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 1 oktober 2017

© Universal Television

1000 Resterende tekens


sander
nait raider is vet gaaf ;-) 8) cry ;-) :-)
senten
ik vond dat de beste serie spannend mooie vrouwen en michael nicht dan die was gewoonweg cool
virella
beste kimberly alle 4 de seizoenen zijn al uit op dvd. ik heb ze namelijke allemaal al

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Waar Keek Jij Vroeger Naar?

Vis (1973)

Omschrijving Britse jeugdserie over een onpopulaire jongen, door iedereen Vis genoemd, die… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Briefgeheim

Briefgeheim (1983)

Behalve als politicus in de Tweede Kamer voor D'66 werd Jan Terlouw in de jaren 70 ook bekend als… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Sinteressante dingen

Sinteressante dingen (2009)

Omschrijving Vlaamse kinderserie waarin professor Herman Van den Uytleg uitleg en commentaar geeft… Lees meer