Knokken voor TweeIn hetzelfde jaar dat De zevensprong voor het eerst op televisie te zien was maakte Karst van der Meulen ook zijn zesde jeugdfilm, 'Knokken voor Twee'. De film ging op 16 december 1982 in première en werd, aangevuld met extra scènes, twee jaar later uitgezonden als serie. Het verhaal begint als de 12-jarige Freddie besluit van huis weg te lopen. Zijn ouders maken constant ruzie en hoewel dat niet zo is, denkt Freddie dat het zijn schuld is. Hij gaat naar Saskia toe, een schoolvriendinnetje dat verhuisd is naar een andere plaats. Zij is nogal verbaasd dat Freddie zomaar op de stoep staat maar weet gelijk een schuilplaats: het clubhuis voor kinderen van gescheiden ouders.

Knokken voor TweeDe andere kinderen vinden het in eerste instantie maar niets dat Freddie in hun clubhuis verblijft, omdat zijn ouders niet gescheiden zijn. Maar als ze horen van de vele ruzies, een situatie die ze zelf maar al te goed kennen, mag hij van hen blijven. Freddie's blijdschap is maar van korte duur als de eigenaar de kinderen laat weten dat het clubhuis zal worden afgebroken. De kinderen doen allerlei pogingen om een nieuw onderdak te vinden, onder andere geholpen door hun vriend, poppenspeler Walter. Nadat de kinderen oude schuren en bouwvallen bekeken hebben en een mislukte poging hebben gedaan de gemeenteraad te verstoren komt Walter met een idee.

Knokken voor TweeHet huis van zijn overleden ouders staat leeg, daar kunnen de kinderen zolang terecht. Probleem is dat de vader van Walter in zijn testament heeft laten zetten dat hij het huis pas erft als hij stopt met zijn werk als poppenspeler. Tot die tijd is zijn oom Theodoor de beheerder van het huis, en die maakt bezwaar tegen de komst van de kinderen. Ondertussen beseft Freddie dat hij zijn ongeruste ouders niet altijd in spanning kan laten zitten, maar wat kan hij het beste doen? Hoewel de problematiek van eenoudergezinnen niet gemakkelijk is, is de serie zeker geen zwaar drama geworden. De kinderen zoeken steun bij elkaar in moeilijke tijden, maar hebben samen ook de grootste pret.

Onder de titel 1:0 für die Kinder was de reeks ook op de Duitse televisie te zien.
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 31 juli 2015

© Castor Films/NCRV

1000 Resterende tekens


sandra
;-) Prima serie,niks op aan te merken.En heel begrijpelijk dat Freddie op het laatst niet voor de club kiest maar voor zijn ouders.Dat vond ik super(zou het dan toch weer goed komen tussen zijn ouders?)Ik vond alleen die Saskia een beetje irritant,dat bazige toontje van haar,jak(sorry Inge Sliggers,niet persoonlijk bedoeld)Zou leuk zijn als deze serie ook op DVD uitkwam.
Ferry
Is deze film al uit dan.De Bende van Hiernaast moet nog komen in Augustus.
Gast
hallo pascale ik heb geprobeert om een mailtje naar je te stuuren maar op een of ander manier lukt het niet.als je de film wilt hebben stuur mij even een mailtje .williamenilonav [email protected]

Keek jij hier vroeger ook naar?

De avonturen van Kuifje

Kuifje, De avonturen van (1993-1995)

In de loop de jaren zijn de avonturen van Kuifje meerdere malen bewerkt voor film, televisie, radio… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Dick Turpin

Dick Turpin (1980-1985)

Aan het begin van de 18de eeuw waren in Engeland de verschillen tussen de arme bevolking en de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Ed en Ebbeltje

Ed en Ebbeltje (1967-1968)

Henk M. Meijer Jr. werkte overdag op een scheepvaartbedrijf in Rotterdam en schreef in zijn vrije… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven