Ko de BoswachtershowTussen 24 november 1974 en 19 augustus 1984 maakte Burny Bos op zondagmorgen het kinderradioprogramma Ko de Boswachter-show. Hij speelde zelf de titelfiguur die allerlei wetenswaardigheden vertelde over de natuur met als vaste uitroep “alle konijnenkeutels!”. In de rubriek “Beesten in het nieuws” las hij brieven voor van kinderen die vertelden over hun huisdier. De brieven werden bezorgd door postbode Anton Gleuf, ook gespeeld door Burny Bos. Na tien jaar kwam er aan het programma een einde toen Ko naar Amerika vertrok om een filmcarrière te beginnen want Burny Bos was van de AVRO-radio naar de VPRO-televisie overgestapt.

Ko de BoswachtershowEen paar jaar later richtte hij samen met zijn broer Frank in 1989 zijn eigen productiebedrijf op, Bos Bros. Met de AVRO werd een exclusief vijfjarig contract gesloten voor het produceren van kinderprogramma's, waaronder de Ko de Boswachter Show, maar nu op televisie. Ko, opnieuw gespeeld door Burny Bos, was teruggekeerd uit Amerika voor het enige onbespoten natuurprogramma ter wereld. Samen met postbode Anton Gleuf, gespeeld door Paul R. Kooij, presenteerde hij een biologisch-dynamisch programma vol interessante weetjes over de natuur en de dierenwereld vanuit hun boswachterhut in het Bosbessenbos waar ook kabouters woonden.

Ko de BoswachtershowDe hut hadden ze gekraakt om sloop te voorkomen. Natuurliefhebber Ko en de materialistische Anton botsen weleens met elkaar maar waren meestal de beste vrienden die graag appeltaart aten. Later kreeg het tweetal ook gezelschap van Joke, de vriendin van Ko. De rubriek “Beesten in het nieuws” keerde terug en nieuwe onderdelen waren onder meer “Anton Gleufs Videopost” en de “Ko-bus”, een bus waarin kinderen het dier van de week konden laten zien. Behalve heel veel dieren waren bekende Nederlanders en de Bond voor Ongehuwde Boswachters ook regelmatig van de partij.
 
 


Met vriendelijke toestemming van Bos Bros. Film-TV Productions BV
Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 17 oktober 2015

© Bos Bros. Film-TV Productions BV/AVRO

1000 Resterende tekens


Marjon
Onze kids waren ook grote fans van Ko de Boswachter.We hadden ooit een cassettebandje met allemaal liedjes,1 van die liedjes ging over een pissebed pist nooit in bed.Weet iemand van jullie op welke LP dat stond, Dieren om je huis of van Beesten in het nieuws?? Ik zou dolgraag weer in het bezit komen van deze liedjes.
Sietske2
De beschreven begintune is van het radioprogramma. Voor de TV-versie werd het coupletje met "des 's zondags voor achten..." gewijzigd in "Hij zit, moet je weten, des 's maandags voor 't eten bij de kast van de video"[email protected] hebt helemaal gelijk. De tekst is nu aangepast, dank voor de aanvulling. Toen het programma op zaterdag werd uitgezonden is de tekst opnieuw aangepast en deze staat er nu ook bij.
Ewout Klei
In welke aflevering doet Elco Brinkman mee? Weet iemand dat? Deze legendarische aflevering wil ik wel een keer weer eens zien.

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Het Geheime Project

Geheime Project, Het (1978)

Omschrijving Britse jeugdserie over Richard, een jongen die samen met zijn vrienden Lucy en Peter… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Q & Q

Q & Q (1974-1976)

Geïnspireerd door de kinderprogramma's uit Scandinavische landen gingen regisseur Bram van Erkel en… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Operatie Wombat

Operatie Wombat (1983)

Omschrijving Australische jeugdserie over Tim en zijn tante die zich inzetten voor het behoud van… Lees meer