Koeboe de Koe (1970-1972)

Koeboe de KoeLou Steenbergen, afkomstig uit een toneelfamilie, was op vele terreinen actief. Hij was naast acteur ook regisseur, ontwierp decors, gaf leiding aan het Haagse Jeugdtoneel en presenteerde een quiz op televisie. Daarnaast schreef hij een zesdelige kinderserie. Geïnspireerd door de uitspraak "zo dom als het achtereind van een koe" wilde hij laten zien dat er best eens een slimme koe zou kunnen zijn. Dat werd Koeboe, die samen met het varken Hammie en de geit Mekkie in een stal woont op de boerderij van Hark en Riek Schoffel, net als Keffie de waakhond. De dieren leven in een eigen wereld en kunnen wel met elkaar maar niet met de mensen praten.

Koeboe de KoeDe nieuwsgierige Koeboe heeft in het geheim een boot gebouwd, 'De witte zeearend', waarmee hij zijn familie op andere boerderijen wil opzoeken. Hij weet Mekkie en Hammie over te halen, al is het bangige varkentje er niet gerust op, "dat betekent een trog vol narigheid!". In andere afleveringen weet Koeboe een spion te ontmaskeren, de diefstal van een gans op te lossen en wordt hij ontdekt voor de film. De NCRV zag wel iets in de avonturen van de boerderijdieren en de eerste drie afleveringen werden in de zomer van 1970 opgenomen. De acteurs die de dieren speelden hadden het niet makkelijk met de warme dierenkoppen op hun hoofd.

Ruim een jaar later werden nog twee afleveringen gemaakt. Lou Steenbergen keerde niet terug in zijn rol als Koeboe, maar zijn toenmalige echtgenote Ingeborg Elzevier speelde opnieuw boerin Riek Schoffel.
  
 


Met dank aan John Beringen
Publicatiedatum: 9 april 2010
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© NCRV

Tags: NCRV, Jaren 70, 1970

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Bernhard Lub
Voor herhaling vatbaar, door het nogal hoge onzinnigheidsge halte heb ik me kapotgelachen om deze serie. Het is niet voor niets dat ik Koeboe de koe na ruim dertig jaar nog niet vergeten ben!

Meer televisie-sentiment

De Familie Oudenrijn

Familie Oudenrijn, De (1987-1991)

Om verkeersveiligheid bij een groot publiek onder de aandacht te brengen bedacht Wouter Stips een… Lees meer
Kids for Animals

Kids for Animals (1993)

Omschrijving Nederlands kinderprogramma waarin kinderen samen met de jeugdclub van de… Lees meer
Follyfoot

Follyfoot (1972-1973)

Wanneer haar ouders van Engeland naar Brazilië verhuizen vanwege het werk van haar vader, gaat Dora… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven