Koeboe de KoeLou Steenbergen, afkomstig uit een toneelfamilie, was op vele terreinen actief. Hij was naast acteur ook regisseur, ontwierp decors, gaf leiding aan het Haagse Jeugdtoneel en presenteerde een quiz op televisie. Daarnaast schreef hij een zesdelige kinderserie. Geïnspireerd door de uitspraak "zo dom als het achtereind van een koe" wilde hij laten zien dat er best eens een slimme koe zou kunnen zijn. Dat werd Koeboe, die samen met het varken Hammie en de geit Mekkie in een stal woont op de boerderij van Hark en Riek Schoffel, net als Keffie de waakhond. De dieren leven in een eigen wereld en kunnen wel met elkaar maar niet met de mensen praten.

Koeboe de KoeDe nieuwsgierige Koeboe heeft in het geheim een boot gebouwd, 'De witte zeearend', waarmee hij zijn familie op andere boerderijen wil opzoeken. Hij weet Mekkie en Hammie over te halen, al is het bangige varkentje er niet gerust op, "dat betekent een trog vol narigheid!". In andere afleveringen weet Koeboe een spion te ontmaskeren, de diefstal van een gans op te lossen en wordt hij ontdekt voor de film. De NCRV zag wel iets in de avonturen van de boerderijdieren en de eerste drie afleveringen werden in de zomer van 1970 opgenomen. De acteurs die de dieren speelden hadden het niet makkelijk met de warme dierenkoppen op hun hoofd.

Ruim een jaar later werden nog twee afleveringen gemaakt. Lou Steenbergen keerde niet terug in zijn rol als Koeboe, maar zijn toenmalige echtgenote Ingeborg Elzevier speelde opnieuw boerin Riek Schoffel.
  
 


Met dank aan John Beringen
Publicatiedatum: 9 april 2010
Laatste aanvulling: 24 juli 2012

© NCRV

1000 Resterende tekens


Bernhard Lub
Voor herhaling vatbaar, door het nogal hoge onzinnigheidsge halte heb ik me kapotgelachen om deze serie. Het is niet voor niets dat ik Koeboe de koe na ruim dertig jaar nog niet vergeten ben!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb woef1

Woef (1989)

Omschrijving Britse jeugdserie over een jongen die in een hond kan veranderen. Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

The legend of William Tell

Legend of William Tell, The (2000)

Omschrijving Nieuwzeelandse avonturenserie over de aanvoerder van een groep rebellen die als wapen… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Jungle Club

Jungle Club (1998-1999)

Lang voordat ze Mowgli leerden kennen beleefden de dieren uit Jungle Boek al avonturen met elkaar.… Lees meer