Koning BoloNa jarenlang verhalen te hebben geschreven voor Pipo de Clown bedacht Wim Meuldijk een nieuwe serie, die zich afspeelt rond koning Bolo uit het land Minisolo. Dit koninkrijk is zo klein dat alle beroepen slechts door één persoon worden uitgeoefend. Is deze ziek, dan moet de koning volgens de wet diens plaats innemen. Hierdoor komt koning Bolo vaak in hachelijke situaties terecht. Als de sluwe graaf Aksan Sierkonflex en zijn zuster Philomien uit het naburige land Bulketanië op bezoek komen willen die in het enige restaurant eten. Maar dan blijken zowel de kok als de ober ziek te zijn. Koning Bolo moet beiden vervangen, maar krijgt gelukkig hulp van zijn hofhouding.

Koning BoloDaarnaast heeft de koning ook nog heel wat te stellen met zijn familie. Zijn dochter prinses Rozelle verplaatst zich bij voorkeur per bromfiets en wil niet dat haar vader een prins voor haar uitzoekt om mee te trouwen. De zus van koning Bolo, petemoei Mieremeut, kent alle regels en wetten uit haar hoofd. Ze bemoeit zich daarom overal mee en wil van Minisolo een groot land maken. En of dat nog niet genoeg is wil lakei Ieps dat koning Bolo beter op zijn gewicht let en iets aan zijn dikke buik doet. Hij huurt zelfs een sportleraar in, Simon Soepel. Maar smulpaap koning Bolo gaat liever naar kok Drabbel, op zoek naar een vorstelijk gerecht.

De opnames voor deze serie, de eerste jeugdserie van de TROS, vonden al plaats in 1975. Kasteel Zuylen in Oud-Zuylen stond model voor het paleis van koning Bolo.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 18 oktober 2015

© TROS

1000 Resterende tekens


Judith 007
Jarenlang gezicht!!!! En nu via de film Minoes gevonden!!!!! Super
Remco
Jammer dat deze serie nog niet op dvd is..op you tube is er ook niks over te vinden..
ARM
Afleveringen te koop bij beeld en geluid voor niet minder dan 35 EURO per aflevering. ..Beeld en Geluid (http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?chapterid=1164&filterid=974&contentid=7&searchID=1527615&columnorderid=-1&orderby=1&itemsOnPage=10&defsortcol=12&defsortby=2&pvname=personen&pis=expressies;selecties&startrow=1&resultitemid=3&nrofresults=16&verityID=/70050/70730/72971/[email protected])

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Blinky Bill

Blinky Bill (1998-1999)

De vrolijke koala Blinky Bill woont samen met z'n vriendjes in het bos Groenerdam. Als op een koude… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Alvin en z'n boefjes

Alvin en z'n boefjes (1986-1988)

Ross Bagdasarian Sr. bracht in 1958 het lied "Witch doctor" op single uit onder de naam David… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Meneer Rossi

Meneer Rossi (1981)

Omschrijving Italiaanse tekenfilmserie over de belevenissen van meneer Rossi en zijn hond Gaston. Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven