De avonturen van KuifjeIn de loop de jaren zijn de avonturen van Kuifje meerdere malen bewerkt voor film, televisie, radio en theater. Hergé (pseudoniem van Georges Remi), geestelijk vader van Kuifje, was altijd zeer kritisch en heeft nooit direct aan één van deze projecten meegewerkt. Na de dood van Hergé in 1983 werd het plan opgevat om alle kleurenalbums tot een tekenfilmserie te bewerken. Getracht werd zijn typerende tekenstijl zo natuurgetrouw weer te geven. In samenwerking met de Stichting Hergé werden uiteindelijk 21 van de 22 kleurenalbums in Canada verfilmd. Alleen "Kuifje in Congo" (later heruitgebracht als "Kuifje in Afrika") werd niet in de reeks opgenomen.

De avonturen van KuifjeHergé zelf beschouwde dit album als een jeugdzonde vanwege de wijze waarop hij de bevolking portretteerde en het afschieten van zoveel dieren. De verhalen werden zoveel mogelijk intact gelaten en niet versimpeld zoals dat gebeurde bij de Kuifje serie uit begin jaren '60. De heldere tekenstijl van Hergé is gehandhaafd en dat verhoogt uiteraard de herkenbaarheid. De volgorde van de afleveringen wijkt echter af van die van de albums, het eerste deel is een bewerking van het negende album "De krab met de gulden scharen", wellicht omdat Kuifje en kapitein Haddock elkaar in dit verhaal leren kennen.

De avonturen van KuifjeOm de Belgische oorsprong van de strip te benadrukken is de Nederlandstalige versie door Vlaamse acteurs ingesproken. Aanvankelijk konden alleen abonnees van FilmNet de serie in Nederland zien, maar nadat de betaalzender alle afleveringen in de eerste helft van 1993 had vertoond mocht de VARA de avonturen van de Belgische reporter en zijn trouwe hond Bobbie ook uitzenden. Hergé heeft het niet meer kunnen meemaken, maar wellicht zou hij eindelijk tevreden zijn met de wijze waarop zijn Kuifje aan een tweede bestaan als tekenfilmheld is begonnen. De makers van de tekenfilm laten hem als eerbetoon af en toe figureren in de serie.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 18 oktober 2015

© Nelvana Ltd.

1000 Resterende tekens


sonny
ik wil alle afleveringen van kuifje zien, maar kan nergens een link of iets vinden, waar ik alle afleveringen weer kan kijken:S weet iemand zo'n link of hoe ik alle kuifje afleveringen weer kan zien?Laterz
markpm4
aub doe albums van kuifje doanloaden ik zie ze niet meer op tv;-) hier is de link
Tommy, kraammarkske
Kuifje is gewoon, ........ik ben zo fier op mijn kuifje collectie!!!;-)

Keek jij hier vroeger ook naar?

Total Drama Island

Total Drama Island (2008-2009)

De eerste reality tekenfilmserie speelt zich af op Kamp Wawanakwa, een zomerkamp gesitueerd op een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb wunschpunsch1

Wunschpunsch (2001)

Omschrijving Duitse animatieserie over een tante en een neef die op een dag een vervloekte… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Black Beauty

Black Beauty (1992-1993)

Dit vervolg op de gelijknamige avonturenserie uit de jaren '70 start met de terugkeer van Nigel… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven