Kunst & VliegwerkRogier, Chantal en Jeroen, de drie kinderen van kunstenaar Hans Drost hebben samen met hun buurmeisje Nicky een grote raket gebouwd in de achtertuin. Hun ouders vinden het leuk dat de kinderen zo ondernemend zijn. Buurman Veldhuis vind het maar niets, bang dat zijn eigen tuintje beschadigd raakt. Hij is tevens de eigenaar van het huis van de familie Drost en probeert het achter hun rug om aan een projectontwikkelaar te verkopen. Ondertussen wordt de raket opgemerkt door stuntman Frans Meijer die in de buurt een film opneemt. Uit nieuwsgierigheid gaat hij het vreemde bouwwerk zitten, maar door zijn onoplettendheid wordt de raket gelanceerd.

Kunst & VliegwerkNa even de lucht gehangen te hebben valt de raket op de grond. De kinderen komen op de knal af en vinden tot hun verbazing een vreemde man in hun raket. Hij weet niet meer wie hij is, zelf zijn naam niet, want door de klap is hij zijn geheugen kwijtgeraakt. Omdat hij de lucht is komen vallen noemen de kinderen hem zolang Ufo. Tot ieders verbazing, ook die van hemzelf, blijkt Frans/Ufo een grote som geld en een pistool bij zich te hebben. Als meneer Veldhuis daar ook achterkomt is dat het begin van een reeks spannende achtervolgingen waarbij de kinderen niet alleen met een bemoeizuchtige buurman te maken krijgen maar ook met een ontsnapte tijger.

Kunst & Vliegwerk

Ze krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek. Marcel, het neefje van Veldhuis, waarschuwt hen voor de plannen van zijn oom. Uiteindelijk komt alles goed: door een tweede klap krijgt Frans zijn geheugen terug en het gezin Drost hoeft niet te verhuizen. Zelfs de raket krijgt een nieuwe bestemming. Deze serie was eerst in de bioscoop te zien, waar de film op 24 maart 1989 in première ging. Twee jaar later volgde de serie, hiervoor waren tijdens het maken van de film al extra scènes gemaakt. Sindsdien heeft regisseur Karst van der Meulen geen jeugdfilms meer gemaakt. Hij heeft zich zich voornamelijk bezig gehouden met de zeehondencrèche van zijn echtgenote Lenie 't Hart.

Hiervoor regisseerde hij in 2000 de bekende reclamefilm waarin te zien is hoe op de muziek van Queens "It's a beautiful day" een zeehond wordt vrijgelaten in de Waddenzee.
 
 


Publicatiedatum: 11 maart 2007
Laatste aanvulling: 18 oktober 2015

© Castor Films/NCRV

1000 Resterende tekens


Peet
Ik hoop dat hij gauw op dvd komt Hij staat wel op youtubeOnder karst van der meulen kunst en vliegwerk leuk om te zien
Frank de Bruin
Ontzettend leuke film om te zien zoals Karst van der Meulen ze alleen kan maken. Erg knap gemaakt. Een van de spelers Arjan Rodenburg die Rogier Drost had de baard in de keel. In sommige scènes heeft ie dat nog niet en sommige wel. Ook Sylvia Millecam speelt een prachtrol. Ook zien we Bartho Braat die we natuurlijk kennen als Jef Alberts in GTST. Herman van Veen speelt een kunstenaar die voortdurend word onderbroken door zijn gezin.
michel80
voorig jaar zijn de zevensprong, peter en de vliegende autobus, martijn en magier en de bende van hiernaast uitgebracht. weet iemand waarom het zolang duurt voordat kunst en vliegwerk en de rest van het werk van karst van der meulen op dvd komt?

Keek jij hier vroeger ook naar?

Argaï

Argaï (2001)

In het jaar 1250 voert koning Kahr van het koninkrijk Tirloch strijdt tegen de boosaardige koningin… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 (1992-2001)

Als RTL4 in de zomer van 1992 begint met het uitzenden van één de populairste jongerenseries ooit… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Oswald

Oswald (2005)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de beminnelijke blauwe inktvis Oswald die in Big City… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven