De Legende van Prins ValiantNa jarenlang getekend te hebben aan de strip Tarzan besloot Hal Foster zelf een nieuw stripverhaal te maken. Hij liet zich inspireren door de legende van koning Arthur en bedacht prins Valiant, een jongeman uit het Noorse Thule die zich bij de Ridders van de Ronde Tafel wil aansluiten. De eerste aflevering verscheen op 13 februari 1937 in de zaterdagbijlage van diverse Amerikaanse kranten. De strip werd al snel populair en er verscheen ook een Nederlandstalige versie. Hoewel er al een speelfilm was gemaakt in 1954 zou het nog tot de jaren ’90 duren voordat de avonturen van de jonge prins werden bewerkt tot tekenfilmserie.

De Legende van Prins ValiantIn de eerste aflevering wordt prins Valiant verbannen nadat het kasteel van familie is veroverd door de meedogenloze Cynan. Hij besluit op zoek te gaan naar Camelot, het land van koning Arthur, Merlijn de tovenaar en de Nieuwe Orde waar rechtvaardigheid, waarheid en eerlijkheid belangrijke waarden zijn. Onderweg leert hij de timmerman Arn en boogeschutter Rowanne kennen die zich bij hem aansluiten e zijn beste vrienden. Eenmaal aangekomen in Camelot wacht een zware training voordat hij zich ridder mag noemen. Intussen wordt het land bedreigd door Cynan die het ook op Camelot heeft voorzien.

De Legende van Prins ValiantKoning Arthur en Merlijn zijn onder de indruk van de heldhaftige prins. Het lukt hem om samen met Arn, Rowanne en de inwoners van Camelot Cynan te verslaan en Thule te bevrijden. Terug in Camelot wordt hij door de koning tot ridder geslagen, het begin van een nieuw seizoen waarin ook Arn en Rowanne proberen ridder te worden en Camelot te maken krijgt met een invasie van Vikingen. Hal Forster heeft de tekenfilmserie niet meer meegemaakt, hij overleed in 1982. De krantenstrip werd al in 1971 door andere tekenaars overgenomen en bestaat nog altijd. Er zijn inmiddels meer dan 4000 afleveringen verschenen.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 21 december 2015

© Hearst Entertainment Corporation

1000 Resterende tekens


Kevin 02
Waarom niet gewoon op TV uitzenden genoeg kinderzenders.En ze worden er niet slechter van.
heijden
zo ja mail me esthervdheijden @live.nl
heijden
wil graag prince valiant de hele serie op dvd kan iemand mij hieraan helpen???

Keek jij hier vroeger ook naar?

Biker Mice from Mars

Biker Mice from Mars (1994)

Omschrijving Animatieserie over vier buitenaardse broers die op aarde de gedaante aannemen van… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Knobbel

Knobbel (1984-1985)

De moschops is een minder bekende, plantenetende dinosaurus èn de hoofdfiguur uit deze Britse… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Knofje

Knofje (2002)

Omschrijving Nederlandse kinderserie over de belevenissen van het viereneenhalf jaar oude meisje… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven