Legende van Tarzan (2002)

Legende van TarzanHet bekende verhaal van Tarzan was het onderwerp van de 37ste Disney Classic. De serie die hierop volgde gaat verder waar de film ophoudt. Tarzan woont met zijn geliefde Jane en haar vader, de soms wat verstrooide professor Porter, in een boomhut in de jungle. Ook Tarzans dierenvrienden keren in de serie terug: het bijdehante aapje Tuk, de bang uitgevallen olifant Tantor en zijn gorillamoeder Kala. Tarzan staat nu aan het hoofd van de gorillakolonie, maar krijgt te maken met de gemene Tublat die hem uitdaagt. Doordat Renard Dumont een handelspost in de jungle heeft gesticht komen er vaker bezoekers van buitenaf.

Legende van TarzanSommigen worden vrienden, zoals Hugo en Hoek, twee deserteurs uit het vreemdenlegioen, en de vrouwelijke wetenschapper Robin Doyle, op wie professor Porter prompt verliefd wordt. Anderen hebben minder goede bedoelingen en zijn uit op de rijkdommen van de jungle. In het oerwoud bevindt zich ook de verborgen stad Opar, die geregeerd wordt door La, de tirannieke koningin van de luipaardmannen. Zij krijgt meestal wat ze wil, maar als ze haar oog heeft laten vallen op Tarzan vindt ze in Jane een geduchte tegenstander. Aardig detail is dat koningin La en de luipaardmannen, net als diverse andere personages, ook al voorkomen in de verhalen van Edgar Rice Burroughs.

Van de laatste drie afleveringen is de film Tarzan & Jane gemaakt. Om de drie delen vloeiend in elkaar te laten overlopen werden er extra scènes aan toegevoegd. Tarzan en Jane zijn dan een jaar met elkaar getrouwd en halen herinneringen op. Behalve een televisieserie en enkele vervolgen die direct op dvd zijn uitgebracht is de film ook bewerkt tot musical. De Nederlandse versie ging op 15 april 2007 in première.
 
 


Met dank aan ERB meets Holland - Tarzan
Laatste aanvuuling: 22 december 2015

© Walt Disney Productions

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
superleuke disney serie over de junglespierbund el die mensen en dieren redt
Irene
Zijn er ook tarzanspullen te koop? Bijvoorbeeld schooldrinkbeke r?

Meer televisie-sentiment

De Flintstones

Flintstones, De (1962-1969)

Geïnspireerd door het succes van de sitcoms op de Amerikaanse televisie bedachten Joseph Barbera en… Lees meer
Yakkity Yak

Yakkity Yak (2004)

Omschrijving Australisch-Canadese tekenfilmserie over de yak Yakkity die het als komiek wil gaan… Lees meer
De avonturen van Muis op Mars

Muis op Mars, De avonturen van (1983-1984)

Een nieuwsgierige muis, die op de lanceerbasis Cape Canaveral in Florida woont, belandt per ongeluk… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven