LiegebeestDe Vlaamse poppenserie Liegebeest is alleen op de Belgische televisie te zien geweest, maar trok ook in Nederland veel kijkers. Het Liegebeest is een vreemd groen wezen dat ervan houdt mensen in de maling te nemen. Hij woont in een kasteel dat op het Regenboogeiland door de lucht zweeft. In het kasteel woonde ooit een koninklijke familie, waarvan nu alleen nog Dikkie is overgebleven, een verwend prinsje. Andere bewoners zijn Dikkies vriendjes Willem en Fientje, de kokkin Bomma, Augustijn de dichter, ridder Korneel en Pepijn de goochelaar. Froes de professor vindt van alles uit, hij heeft onder andere van twee oude koffiepotten de robots Victor en Victoria gemaakt.

LiegebeestIn de kelder van het kasteel woont Kelderman, die helemaal groen is, samen met Beldertje. Omdat Dries en Carolus, de wachters van het kasteel, lui en dom zijn kan het Liegebeest bijna ongestoord zijn gang gaan. Meneerke is speciaal aangesteld om hem te vangen, maar ook hem is het Liegebeest telkens te slim af, en hij beschouwt zichzelf intussen als de echte kasteelheer. De bijzondere poppen, vanaf aflevering 18 gemaakt door het atelier Creatuur, hebben geen handen. Van de poppenspeler werd verwacht zijn eigen handen te gebruiken, naast de stemacteur die het hoofd bewoog.

De poppenspelers en de acteurs moesten hiervoor op handen en voeten door het decor kruipen. Deze serie is gebaseerd op de verhalen die Nele Verschelden schreef voor 'De Kinderkrant', dat als bijlage verscheen bij het Vlaamse editie van het tijdschrift Libelle.
 
 

Gerelateerde artikelen


Met dank aan Het Jeugdsentiment Portaal
Laatste aanvulling: 22 december 2015

© Dienst Jeugd BRT

1000 Resterende tekens


Mailliard
Er was een liedje dat mijn zoontje altijd zong "ik wil een liefje hebben.....". Ik meen dat dit ook van het Liegebeest was. Klopt dat en hoe is de titel?
eef heemsbergen
dat de acteurs zelf de handen speelden klopt niet, de acteur bewoog het hoofd en het spreken, anderen bewogen de handen. Ik heb zelf de handen van de kelderman [email protected] HeemsbergenBeda nkt voor de verbetering, de tekst is inmiddels aangepast.
Katie
Het liegebeest was echt geniaal, is dat eigenlijk nog steeds...ik ben blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt...vond mezelf al marginaal :P

Keek jij hier vroeger ook naar?

Alex

Alex (1988)

Omschrijving Franse tekenfilmserie over een ondeugend muisje, gebaseerd op de Duitse prentenboeken… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kizzy

Kizzy (1979)

Omschrijving Britse jeugdserie over een zigeunermeisje dat met haar grootmoeder in een… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Haantje de voorste

Haantje de voorste (1984)

Omschrijving Duitse jeugdserie over vier kinderen die stiekem gaan varen met de boot van hun opa;… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven