Lilo & Stitch (2004-2006)

Lilo & StitchDe eerste 'Lilo & Stitch' film uit 2002 begint op de planeet Turo, ergens ver in de Melkweg, waar de gestoorde geleerde Jumba wordt berecht. Hij heeft een zeer gevaarlijk wapen genaamd Experiment 626 ontwikkeld, een onkwetsbaar levend wezen dat alles wat hij op zijn weg tegenkomt vernietigt. Jumba komt in de gevangenis en Experiment 626 wordt verbannen naar een verre verlaten planeet, maar ontsnapt onderweg na een ruimtegevecht en het beschadigde ruimteschip stort neer op een eiland op de aarde. Op dat eiland woont Lilo, een klein Hawaiiaans meisje dat altijd in de problemen raakt. Samen met haar grote zus Nani woont ze in een klein afgelegen huisje.

Lilo & StitchLilo en Nani hebben een moeilijke tijd omdat hun ouders zijn overleden. Om het leven weer wat kleur te geven mag Lilo een hondje uitzoeken. Wanneer Lilo in het asiel een blauw apart hondje ziet is ze er helemaal weg van. Het is Stitch, of beter gezegd Experiment 626. Wat Lilo en Nani niet weten is dat de gekke geleerde Jumba en zijn vrijwillig verplichte assistent Pliekie achter hem aan zitten omdat ze bang zijn dat hij het eiland zal vernietigen. Ondanks zijn destructieve gedrag leert Stitch wat een familieband is en dat zorgt ervoor dat hij uit handen van kapitein Gantu blijft. Gantu heeft in de ogen van de Verenigde Galactische Federatie gefaald en wordt ontslagen.

Lilo & StitchIn 'Stitch the Movie', het vervolg op de eerste twee films en alleen uitgebracht op video en dvd, wordt de ontslagen kapitein Gantu opgeroepen door het kwaadaardige genie dr. Hämsterviel. Hij financierde het onderzoek bij het maken van Stitch en wil nu dat Jumba hem vangt. Stitch leeft nog steeds op aarde en het zit hem niet lekker dat hij mogelijk de enige van zijn soort is. Kapitein Gantu slaagt erin Jumba te vangen en vind daarbij ook een kleine blauwe bol met het nummer 625 erop. In deze blauwe bol zit een prototype van Stitch, dat dr. Hämsterviel op Jumba loslaat wanneer zijn ondervraging op niets uitdraait. Al snel blijkt dat Experiment 625 een mislukt prototype is.

Hij heeft wel alle krachten van Stitch, maar is te lui om deze te gebruiken. Uiteindelijk wordt dr. Hämsterviel verslagen maar het probleem is nu wel dat er nog 624 genetische experimenten verspreid zijn over het hele eiland. Deze zijn weliswaar gevriesdroogd maar één druppel water is al genoeg om ze te tot leven te wekken. De serie gaat verder waar deze film ophoudt. De genetische experimenten worden één voor één geactiveerd en aan Lilo en Stitch is het nu de taak om deze op te sporen en ze allemaal een plek te geven waar ze hun krachten voor iets goeds kunnen gebruiken.
 
 


Laatste aanvulling: 22 december 2015

© Disney 

Tags: Net5, Jaren 00, Jetix, 2004

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
superleuke serie over dat monstertje stitch
wybie lovat coraline jones
BEDANKT VOOR DE LAASTE AFLEVERING IM NOW WHARIE HAPPIE .;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-):D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D: D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D:D:D:D:D:D : D:D;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-):D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D: D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D8)8)8)8)8)8)8)8 ) 8)8)8)8)8)8)8)8 ) 8)8)8)8)8)8)8)8 ) 8)8)8)8)8)8)8)8 ) crycrycrycrycrycrycrycrycrycrycry:'(cry;-);-);-);-);-);-);-);-);-);D;-);-)sadsadsadsadsad:D:D:D:D:D:D:D: D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D:D:D:D:D:D : D:D:D:D:D:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Meer televisie-sentiment

Weekend

Weekend (1982)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over de belevenissen van 14 jongeren gedurende het weekend… Lees meer
Simon in Tekeningenland

Simon in Tekeningenland (1976)

Omschrijving Britse tekenfilmserie over een jongetje dat over een schutting klimt en in een wereld… Lees meer
Garfield

Garfield (1985)

Omschrijving Reeks Amerikaanse tekenfilms, gebaseerd op de krantenstrip van Jim Davis, over een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven