Lost Islands, The (1980)

The Lost IslandsOp uitnodiging van een miljonair maken 40 kinderen van verschillende nationaliteiten een reis op een groot zeilschip, dat de toepasselijke naam 'The United World' krijgt. Tijdens een orkaan dreigt het schip te vergaan. Aanvankelijk lijkt iedereen gered, maar dan blijken er nog vijf kinderen vermist te worden. Niemand weet dat zij gestrand zijn op een klein eilandje dat op geen enkele landkaart staat. Tony uit Australië, David uit Engeland, Anna uit Duitsland, Mark uit de Verenigde Staten en Su Ying uit China ontdekken dat het eiland Tambu heet. De vallei wordt bewoond door nakomelingen van schipbreukelingen uit de 18e eeuw die nog net zo leven als hun voorvaderen.

The Lost IslandsAlle achternamen van de eilandbewoners beginnen beginnen met een Q en van de huidige wereld hebben ze geen idee. Een vreemde gemaskerde man, die iedereen Q noemt, heerst als een tiran over het eiland. Niemand heeft zijn gezicht ooit gezien en hij zou al meer dan 200 jaar oud zijn door het eten van zeldzaam blauw zeewier. Q zet de kinderen gevangen in een grot. Daar leren ze Jeremiah Quizzle kennen. Hij vertelt hen dat er een tweede eiland is, Malo, dat als gevangenis dienst doet. Daar moeten de gevangenen duiken naar het mysterieuze zeewier. De kinderen weten te ontsnappen naar het moeras waar de restanten van het schip zich bevinden.

The Lost IslandsIn het moeras staat ook de boomhut van Helen Quinn. Zij helpt de kinderen en vertelt dat haar broer Jason een van de gevangenen is op Malo. De meeste bewoners van het eiland komen niet in het moeras omdat het er zou spoken. De vijf schipbreukelingen willen terug naar de bewoonde wereld maar hoe kunnen ze nu van een eiland wegkomen waarvan niemand weet dat het bestaat? Dankzij een combinatie van elementen uit klassieke verhalen zoals 'Robinson Crusoë' en 'The Time Machine' is van The Lost Islands een spannende serie gemaakt, in 1976 de duurste tot dan toe in Australië. Opmerkelijk is de begintune, waarin bijna de gehele eerste aflevering wordt bezongen.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 16 oktober 2017

© 0-Ten Network Australia/Paramount

Tags: KRO, Jaren 80, 1980

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

dvdliefhebber63
DFW Dutch Filmworks waar blijven jullie? Zo'n populaire serie mag niet achterblijvenof laten jullie het over aan bridge pictures?
Dot
Geweldig was dat he. Toen TV nog echt TV was...

Meer televisie-sentiment

Archibald

Archibald (1982)

Omschrijving Franse educatieve tekenfilmserie over de toverhond Archibald, onder andere uitgezonden… Lees meer
Kanaal 13

Kanaal 13 (1982-1985)

Na jaren voor drukkerij "De Grote Klok" te hebben gewerkt als fotografe en verslaggever in de… Lees meer
Seabert

Seabert (1986-1988)

Deze tekenfilm gaat over het Amerikaanse jongetje Tommy. Hij mag met zijn oom Smokey mee op… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven