Lucky Luke (1986-1987)

Lucky LukeCowboy Lucky Luke is een creatie van de Belg Maurice de Bevere, beter bekend als Morris. Het eerste stripverhaal 'Arizona 1880' verscheen in de Robbedoes Almanak van 1947 en in 1948 verscheen het eerste album, 'Dick Digger's goudmijn'. Later schreef René Goscinny, auteur van onder andere Asterix, mee aan het scenario. Lucky Luke gaat over een 'poor lonesome cowboy, a long long way from home', die in het Wilde Westen allerlei avonturen beleeft. Lucky Luke, de man die sneller schier dan zijn schaduw, wordt hierbij steeds bijgestaan door zijn slimme paard Jolly Jumper die zich regelmatig tot de lezer/kijker wendt.

Lucky LukeLucky Luke trekt ten strijde tegen allerlei misdadigers. Zijn bekendste tegenstanders zijn de Daltons, de vier broers Joe, William, Jack en Averell. Ze zijn altijd bezig met het beroven van een bank of postkoets, maar blinken niet uit in intelligentie. De Daltons belanden regelmatig in de gevangenis waar de niet al te slimme hond Rataplan hen moet bewaken. Vaak worden in de verhalen ook historische figuren ten tonele gevoerd, zoals Billy the Kid, Calamity Jane en Jesse James. Deze tekenfilmserie, gebaseerd op de stripalbums, werd begin jaren '80 gemaakt door Hanna-Barbera, een tweede reeks van opnieuw 26 afleveringen volgde in 1991.

Een geheel nieuwe serie met verhalen die los staan van de albums werd in 2001 gemaakt onder de titel The new adventures of Lucky Luke.  In 2011 kregen de Daltons een eigen serie, daarnaast zijn er ook diverse speelfilms gemaakt over Lucky Luke.
 
 


Laatste aanvulling: 24 december 2015

© Hanna-Barbera Productions/Wim Pel Producties

Tags: RTL 4, VARA, Jaren 90, Jaren 00, Jaren 10, Yorin, Nickelodeon Kindernet, 1986

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Jeroen
Ik heb een box(de gele box) met oude afleveringen maar die hebben niet deze gezongen intro van Edwin Rutten maar een instrumentaal nummer.
Bezoeker
Inmiddels zijn alle 52 afleveringen op DVD verschenen in één box.
Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids (2007-2008)

Hoe overleef je bergen huiswerk, vervelende pestkoppen, vreemde leraren, moeilijke proefwerken -… Lees meer
Beertje Colargol

Beertje Colargol (1968-1975)

Voor haar zoontje bedacht Olga Pouchine verhaaltjes voor het slapen gaan over Colargol, een beertje… Lees meer
Zoop

ZOOP (2004-2006)

De allereerste Nederlandse soap voor de jeugd zou in eerste instantie Zoo Soap gaan heten maar werd… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven