Magister MaesiusIn het Vlaamse jeugdfeuilleton Magister Maesius komen twee genres samen die op het eerste gezicht geen overeenkomsten hebben: een in de Middeleeuwen gesitueerde avonturenserie en een sciencefictionserie. Het verhaal speelt zich rond 1524 af in het West-Vlaamse Zarren. De inwoners van het stadje maken moeilijke tijden door want er worden oorlogen uitgevochten en er heerst hongersnood. Dat is het gevolg van de belegering door ridder Hugo van Craendonck die door graaf Reinier van Nevele van hoogverraad is beschuldigd en verbannen uit Zarren. Tegelijkertijd bestuderen kristalwezens op de planeet Balmodor het vreemde gedrag van de "aardlingen".

Magister MaesiusZij sturen één van hen naar de aarde in de gestalte van Irena, een jonge vrouw. Irena wordt opgevangen door magister Maesius, een arts en alchemist. Hij woont in een huis samen met zijn huishoudster Katrijn en zijn leerling Geeraert. Het valt Irena op dat als mensen onrecht is aangedaan ze dat maar moeilijk kunnen vergeten, waardoor ruzies en oorlogen ontstaan. Hoewel ze de opdracht heeft gekregen zich niet met aardse zaken te bemoeien laat ze magister Maesius een poeder uitvinden dat mensen doet vergeten. Als de werking van het poeder bekend wordt beginnen de problemen pas echt want iedereen wil de formule bemachtigen om er zelf beter van te worden.

Magister MaesiusOm Irena bij te staan wordt er nog een gezant van Balmodor naar de aarde gestuurd, de sprekende ezel Morubazol. Magister Maesius komt intussen in contact met ridder Hugo, en ontdekt dat hij ten onrechte van verraad is beschuldigd en probeert zijn onschuld te bewijzen. Dat blijkt een lastige opgave omdat de schuldige graaf Reinier is, bij wie de magister in dienst is. Hoewel het plaatsje Zarren nog altijd bestaat was het niet geschikt voor de serie en werd er onder andere gefilmd in Putte-Peulis, Laarne, het Begijnhof van Leuven, een boerderij in Mechelen, en rond het kasteel van Vianden in Luxemburg.

Na afloop van de opnamen zou Nora Tilley, die Irena speelt, in het huis in Mechelen blijven wonen dat in de serie te zien is en zij werd ook eigenares van de ezel die Morubazol 'speelde'.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 4 januari 2016

© BRT

1000 Resterende tekens


Jan DR
Is van deze serie geen DVD verschenen..?? Ik heb aan de opnames van deze serie nog deelgenomen als ruiter in het kasteel van Uitbergen en Laarne en het spiesebos te Wetteren,de kleinkinderen zouden het leuk vinden om opa 40 jaar geleden eens in actie te zien.
rini evers
Echte Jeugdsentiment.. Is van deze serie geen DVD verschenen..??
Ad
Echte Jeugdsentiment..Is van deze serie geen DVD verschenen..??

Keek jij hier vroeger ook naar?

Robin Hood

Robin Hood (1973)

Al sinds de jaren '30 speelde Walt Disney met het idee om van het Nederlandse dierengedicht "Van… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Beatles, The

Beatles, The (1966-1967)

Midden jaren '60 waren The Beatles zo populair dat een eigen televisieserie een logisch vervolg… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Jack Holborn

Jack Holborn (1984)

Na het succes van Silas werd hoofdrolspeler Patrick Bach een jaar later opnieuw gevraagd voor een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven