De Man van AtlantisDr. Elizabeth Merrill, werkzaam voor de Foundation for Oceanic Research, krijgt op een avond te horen dat er een vreemde drenkeling gevonden is op het strand van Californië. Ze stelt vast dat zijn lichaam ongewone kenmerken heeft: in plaats van longen heeft hij kieuwen en tussen zijn vingers heeft hij zwemvliezen. Ze weet de man te redden door hem naar de oceaan te brengen, vanwege zijn kieuwen kan hij niet langer dan 12 uur zonder water. De vreemdeling heeft geheugenverlies en weet niet wie hij is of waar hij vandaan komt. Elizabeth bedenkt de naam Mark Harris voor hem. Uit dankbaarheid voor zijn redding gaat Mark voor haar organisatie werken.

De Man van Atlantis

Zijn hulp komt goed van pas, want hij zwemt beter dan een dolfijn, is heel sterk en heeft gevoelige zintuigen. Het oceanografisch onderzoek bestudeert niet alleen het leven in zee maar werkt vanuit hun geavanceerde duikboot Cetacean ook samen met de Amerikaanse inlichtingendienst. Verdwenen duikboten worden opgespoord en de onderzoekers krijgen te maken met tegenstanders zoals piraten, buitenaardse wezens en de waanzinnige dr. Schubert. Mark en Elizabeth proberen er tevens achter te zien te komen waar Mark vandaan komt. Zou hij de laatste overlevende kunnen zijn van Atlantis, het verdwenen continent?

De Man van AtlantisIedere aflevering had spectaculaire maar gevaarlijke acties onder water, daarom werd vooraf de jonge kijkers gevraagd deze vooral niet na te doen. Acteur Patrick Duffy moest voor zijn rol telkens zijn lichaam scheren, groene contactlenzen dragen en vele uren in het water doorbrengen. Hoewel de reeks, de eerste Amerikaanse serie die ook op de Chinese televisie te zien was, tegenwoordig een cultstatus heeft hadden de uitzendingen geen hoge kijkcijfers en werd de serie na 17 afleveringen stopgezet. Voor Patrick Duffy bleek dat een geluk bij een ongeluk: hij kon daardoor één van de hoofdrollen in de serie Dallas gaan spelen.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 28 mei 2016

© NBC

1000 Resterende tekens


almeerder
Onze overbuurman lijkt echt op hem.Ook zo'n simpel mannetje.
hermien
wanneer verschijnt the man from atlantis op dvd
Lisette
Ik was stiekem verliefd op Patrick Duffy en baalde ervan dat de serie maar zo kort liep. Gelukkig kwam kort na het einde van De Man van Atlantis de serie Dallas, waarin Patrick Duffy weer een prominente rol vervulde. Zo kon ik nog jaren van Patrick genieten. Ik heb destijds (toen ik 12 jaar was) diverse afleveringen van de Man van Atlantis op mijn cassetterecorde r opgenomen en leerde de tekst woordelijk uit mijn hoofd. Tot op de dag van vandaag kan ik nog hele stukken opzeggen. Wonderlijk nietwaar? Ach ja, als puber doe je soms rare dingen..... Ook zie ik nog heel duidelijk een bepaald logo voor me dat aan The Foundation of Oceanic Research was verbonden. Ik zou dolgraag de DVD met alle afleveringen hebben, maar moet nog even uitvissen hoe ik daar aan kan komen. Groetjes

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Ridders van het Hete Hangijzer

Ridders van het Hete Hangijzer, De (1991)

Omschrijving Nederlandse jeiugdserie waarin de ridders Koen en Reinaut ten strijde trekken tegen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De kleine avonturen van Kasje Kauwgom

Kasje Kauwgom, De kleine avonturen van (1963)

Omschrijving Nederlandse marionettenserie over de avonturen van kabouter Kasje Kauwgom en zijn… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Professor Vreemdeling

Professor Vreemdeling (1977)

Tijdens een wedstrijd voor bloembollenkwekers leren de twee scholieren Winnie en Flip de uit… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven