Man van Atlantis, De (1978-1980)

De Man van AtlantisDr. Elizabeth Merrill, werkzaam voor de Foundation for Oceanic Research, krijgt op een avond te horen dat er een vreemde drenkeling gevonden is op het strand van Californië. Ze stelt vast dat zijn lichaam ongewone kenmerken heeft: in plaats van longen heeft hij kieuwen en tussen zijn vingers heeft hij zwemvliezen. Ze weet de man te redden door hem naar de oceaan te brengen, vanwege zijn kieuwen kan hij niet langer dan 12 uur zonder water. De vreemdeling heeft geheugenverlies en weet niet wie hij is of waar hij vandaan komt. Elizabeth bedenkt de naam Mark Harris voor hem. Uit dankbaarheid voor zijn redding gaat Mark voor haar organisatie werken.

De Man van Atlantis

Zijn hulp komt goed van pas, want hij zwemt beter dan een dolfijn, is heel sterk en heeft gevoelige zintuigen. Het oceanografisch onderzoek bestudeert niet alleen het leven in zee maar werkt vanuit hun geavanceerde duikboot Cetacean ook samen met de Amerikaanse inlichtingendienst. Verdwenen duikboten worden opgespoord en de onderzoekers krijgen te maken met tegenstanders zoals piraten, buitenaardse wezens en de waanzinnige dr. Schubert. Mark en Elizabeth proberen er tevens achter te zien te komen waar Mark vandaan komt. Zou hij de laatste overlevende kunnen zijn van Atlantis, het verdwenen continent?

De Man van AtlantisIedere aflevering had spectaculaire maar gevaarlijke acties onder water, daarom werd vooraf de jonge kijkers gevraagd deze vooral niet na te doen. Acteur Patrick Duffy moest voor zijn rol telkens zijn lichaam scheren, groene contactlenzen dragen en vele uren in het water doorbrengen. Hoewel de reeks, de eerste Amerikaanse serie die ook op de Chinese televisie te zien was, tegenwoordig een cultstatus heeft hadden de uitzendingen geen hoge kijkcijfers en werd de serie na 17 afleveringen stopgezet. Voor Patrick Duffy bleek dat een geluk bij een ongeluk: hij kon daardoor één van de hoofdrollen in de serie Dallas gaan spelen.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 28 mei 2016

© NBC

Tags: TROS, Jaren 80, Jaren 70, 1978

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

almeerder
Onze overbuurman lijkt echt op hem.Ook zo'n simpel mannetje.
hermien
wanneer verschijnt the man from atlantis op dvd

Meer televisie-sentiment

Hallo K3

Hallo K3 (2011-2012)

De meiden van K3 laten zich in deze komische serie van een heel andere kant zien. Na jaren van… Lees meer
Papyrus

Papyrus (2000)

Omschrijving Frans-Canadese tekenfilmserie over een jonge visser die in het oude Egypte een farao… Lees meer
Grizzly Adams

Grizzly Adams (1979-1982)

De Amerikaanse pionier James Adams hield zich in het begin van de 19de eeuw bezig met het vangen… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven