De Man van Zes MiljoenTijdens een testvlucht stort astronaut Steve Austin met zijn maantoestel neer in de woestijn. Hij overleeft het ongeluk maar net: zijn benen en een arm zijn verbrijzeld en met zijn linkeroog kan hij niet meer zien. Om zijn leven te redden besluit dr. Rudy Wells elektromechanische onderdelen in Austins lichaam te plaatsen. Totale kosten van de operatie: zes miljoen dollar. Austin kan nu sneller lopen of zwemmen dan wie dan ook, bewegingen die meestal in slow motion te zien zijn. Ondanks dat hij met gemak metaal kan buigen, gaten in muren slaan en een oog heeft dat werkt als een telescoop is Austin in het begin niet blij met zijn nieuwe bestaan.

De Man van Zes Miljoen

Dankzij een begrijpende verpleegster aanvaart Steve Austin zijn tweede leven als cyborg, half mens en half machine. Hij gaat werken voor OSI, het Office of Scientific Information. Deze organisatie, onder leiding van Oscar Goldman, neemt het op tegen gangsters, gekke geleerden en zelfs buitenaardse wezens. Onder hen is ook de man van zeven miljoen, Barney Hiller. Bij deze zwaargewonde autocoureur is de operatie door dr. Wells niet geheel geslaagd waardoor Austin de opdracht krijgt hem uit te schakelen. Met Steve's jeugdliefde Jaime Sommers, oftewel de bionische vrouw, loopt het beter af.

De Man van Zes MiljoenNa een ongeluk tijdens een parachutesprong wordt het lichaam van Jaime ook van allerlei elektronica voorzien. Zij krijgt onder andere een supersonisch gehoor. Jaime's personage werd zo populair dat zij haar eigen serie kreeg, De Vrouw van Zes Miljoen. De toenmalige echtgenote van hoofdrolspeler Lee Majors, Farrah Fawcett-Majors, speelde enkele malen een gastrol. Ook zij kreeg niet veel later een rol in een populaire serie, als één van Charlie's Angels. Hun huwelijk hield geen stand, maar in drie reüniefilms vonden en Steve en Jaime elkaar weer terug. In 2014 werd aangekondigd dat er een bioscoopfilm gebaseerd op de serie zal worden gemaakt.

'The Six Billion Dollar Man' met Mark Wahlberg in de titelrol zou in 2017 in de bioscoop te zien moeten zijn.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 20 maart 2005
Laatste aanvulling: 28 mei 2016

© Universal TV

1000 Resterende tekens


Jan
Ik heb deze serie gezien bij mediamarkt; echter met franse ondertitels
Fubar
Wist je dat er ook een soort van lab voor Steve in de handel was? Daar lag de man dan in en kon je hem opladen.Way Cool
Gast
En hij kon zo mooi slow motion rennen in de serie, met dat speciale deuntje op de achtergrond. Stoer hoor. Ik had ook zo'n pop van hem, met inwisselbare arm en een gat in zijn achterhoofd, waardoor je door zijn ogen kon kijken. Die zou ik graag nog eens willen hebben!!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Overvallers in de Dierentuin

Overvallers in de Dierentuin (1986)

Na het bewerken van Briefgeheim voor de televisie koos regisseur Christ Stuur opnieuw een jeugdboek… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Het Geheim van de Poppenspeler

Geheim van de Poppenspeler, Het (1986)

Omschrijving Britse jeugdserie over een jongen die van een oude poppenspeler een geheimzinnig… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Waar Keek Jij Vroeger Naar?

Pluim de eekhoorn (1956)

Omschrijving Nederlandse marionettenserie over de avonturen van een eekhoorn en zijn vrienden… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven