De Man van Zes MiljoenTijdens een testvlucht stort astronaut Steve Austin met zijn maantoestel neer in de woestijn. Hij overleeft het ongeluk maar net: zijn benen en een arm zijn verbrijzeld en met zijn linkeroog kan hij niet meer zien. Om zijn leven te redden besluit dr. Rudy Wells elektromechanische onderdelen in Austins lichaam te plaatsen. Totale kosten van de operatie: zes miljoen dollar. Austin kan nu sneller lopen of zwemmen dan wie dan ook, bewegingen die meestal in slow motion te zien zijn. Ondanks dat hij met gemak metaal kan buigen, gaten in muren slaan en een oog heeft dat werkt als een telescoop is Austin in het begin niet blij met zijn nieuwe bestaan.

De Man van Zes Miljoen

Dankzij een begrijpende verpleegster aanvaart Steve Austin zijn tweede leven als cyborg, half mens en half machine. Hij gaat werken voor OSI, het Office of Scientific Information. Deze organisatie, onder leiding van Oscar Goldman, neemt het op tegen gangsters, gekke geleerden en zelfs buitenaardse wezens. Onder hen is ook de man van zeven miljoen, Barney Hiller. Bij deze zwaargewonde autocoureur is de operatie door dr. Wells niet geheel geslaagd waardoor Austin de opdracht krijgt hem uit te schakelen. Met Steve's jeugdliefde Jaime Sommers, oftewel de bionische vrouw, loopt het beter af.

De Man van Zes MiljoenNa een ongeluk tijdens een parachutesprong wordt het lichaam van Jaime ook van allerlei elektronica voorzien. Zij krijgt onder andere een supersonisch gehoor. Jaime's personage werd zo populair dat zij haar eigen serie kreeg, De Vrouw van Zes Miljoen. De toenmalige echtgenote van hoofdrolspeler Lee Majors, Farrah Fawcett-Majors, speelde enkele malen een gastrol. Ook zij kreeg niet veel later een rol in een populaire serie, als één van Charlie's Angels. Hun huwelijk hield geen stand, maar in drie reüniefilms vonden en Steve en Jaime elkaar weer terug. In 2014 werd aangekondigd dat er een bioscoopfilm gebaseerd op de serie zal worden gemaakt.

'The Six Billion Dollar Man' met Mark Wahlberg in de titelrol zou in 2017 in de bioscoop te zien moeten zijn.
 
 


Publicatiedatum: 20 maart 2005
Laatste aanvulling: 28 mei 2016

© Universal TV

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Jan
Ik heb deze serie gezien bij mediamarkt; echter met franse ondertitels
Fubar
Wist je dat er ook een soort van lab voor Steve in de handel was? Daar lag de man dan in en kon je hem opladen.Way Cool

Meer televisie-sentiment

Hotel Amor

Hotel Amor (1990)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie over een gezin waarvan de ouders een hotel runnen waar 'ware… Lees meer
Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids (2007-2008)

Hoe overleef je bergen huiswerk, vervelende pestkoppen, vreemde leraren, moeilijke proefwerken -… Lees meer
Lappenkat

Lappenkat (1976-1977)

Er was eens, nog niet zo heel lang geleden, een klein meisje dat Emily heette... zo begint de van… Lees meer