Maple Town (1989-1991)

Maple TownDe tekenfilmserie Maple Town is gemaakt in Japan en speelt zich af in Canada. ‘Maple’ is het Engelse woord voor de esdoorn, een boom. Op de Canadese vlag staat een esdoornblad. De titel is de naam van een dorpje in de bergen waar verschillende dierenfamilies leven, waaronder honden, katten, wasberen en varkens. In de eerste aflevering is de familie Konijn per trein op weg naar het vriendelijke plaatsje. Het gezin bestaat naast vader en moeder uit de dochters Anne en Patty, zoon Mick en baby Bunny. Burgemeester Leeuw van Maple Town heeft een nieuw postkantoor laten bouwen, waar vader Joep Konijn als postbode gaat werken.

Maple TownHij heeft de eerst postzak met brieven meegenomen. Tijdens de treinreis naar Maple Town komt de familie Konijn er achter dat er ook minder aardige dieren wonen. Joop de wolf overvalt de trein en steelt de post voor het dorp. Patty laat het er niet bij zitten en helpt haar vader en agent Otto, een bulldog, mee om hem in het bos zoeken. Gelukkig kan ze op steun rekenen van het beertje Bobby, die haar beste vriend zal worden. Op school bij juf Mireille leert ze de andere kinderen van het dorp kennen, waaronder Judy de eekhoorn, de hond Johnny, die heel slim is, en de verwaande vos Diane. Haar ouders zijn heel rijk.

Tegelijk met de tekenfilm werd ook een speelgoedlijn opgezet, bestaande uit poppenhuizen en figuurtjes. Er kwam ook een vervolgserie, Palm Town, waarin Patty verhuist naar het gelijknamige plaatsje in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze gaat bij haar oom George en tante Jane wonen die een dierenkliniek hebben. Haar oude vrienden uit Maple Town komen hier af en toe op bezoek. Deze serie is niet in Nederland uitgezonden.
 
 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 30 mei 2016

© Tôei Animation

Tags: RTL Véronique, Jaren 80, Jaren 90, Kindernet, 1989

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Ilona van nispen
Hoi malika zou je me alsjeblieft een mailtje willen sturen?Ik wil dolgraag kopieën van je videobanden van maple town.ilonavannispen2 9@hotmail.com
Kim
Ik heb de complete eerste serie met alle 52 afleveringen via marktplaats gekocht voor €15,00Groet Kim

Meer televisie-sentiment

De avonturen van Kuifje

Kuifje, De avonturen van (1977-1978)

De avonturen van de 'razende reporter' Kuifje zijn bedacht door de Belgische striptekenaar Hergé,… Lees meer
Mad Jack the Pirate

Mad Jack the Pirate (1999)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de piraat Mad Jack die, op zoek naar goud en juwelen,… Lees meer
De Trom van Pandoera

Trom van Pandoera, De (1975)

Omschrijving Nederlandse serie filmportretten van kinderen in tegengestelde levenssituaties. Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven