Marco de HondZoals helaas vaker gebeurt met honden in vakantietijd wordt Marco door zijn baas uit de auto gezet en vastgebonden aan een boom. Krishna, een meisje dat met haar ouders aan de rand van het bos woont, vindt Marco op weg naar school. Haar eigen hond is niet lang geleden doodgereden. Ze besluit Marco mee naar huis te nemen. De hond is blij dat er iemand om hem geeft maar is ook wantrouwig geworden. Wanneer Marjan, de moeder van Krishna, de hond wil meenemen in de auto rent Marco het bos in, bang dat hij nogmaals aan een boom zal worden vastgebonden. Als Krishna uit school komt is haar verbazing dan ook groot als ze ziet dat Marco bij de ingang op haar staat te wachten.

Marco de HondVan de boswachter hoort ze dat er stropers actief zijn en dat het gevaarlijk kan zijn om Marco los te laten lopen in het bos. Tijdens zijn verhaal gaat Marco er ongemerkt met het geweer van de boswachter vandoor om het te begraven, want er is in het verleden ook op hem geschoten. Krishna en de boswachter ontdekken net op tijd wat Marco aan het doen is. De twee stropers blijken de vrienden Gerard en Wim te zijn die met geschoten wild iets willen bijverdienen. 's Nachts worden ze door de politie gesnapt. Gerard verschuilt zich in het huis van Krishna en haar ouders maar wordt door Marco ontdekt, die ongemerkt met Gerards geweer in zijn bek naar de politie is gelopen.

Marco de HondNa zijn heldhaftige optreden wil de vader van Krishna, straaljagerpiloot bij het leger, van Marco een modelhond maken door middel van een rigoureuze dressuur. Maar Marco is eigenwijs en doet alleen waar hij zelf zin in heeft. Bovendien is hij nog niet af van Gerard, die wraak op hem wil nemen. Deze jeugdserie werd grotendeels op locatie gefilmd in Noord-Brabant. Het brandweerkorps van Bakel figureerde in de laatste aflevering, als Marco een pyromaan weet te ontmaskeren die een bosbrand heeft veroorzaakt. Dankzij een voice-over kon de kijker niet alleen zien wat Marco de hond doet, maar ook horen wat hij denkt.
 
 


Met dank aan Martin Hageman
Publicatiedatum: 29 maart 2009
Laatste aanvulling: 30 mei 2016

© AVRO

1000 Resterende tekens


rene Mensing
Hele goeie kwaliteit ,nu heb ik 't VLUG op DVD gekregen helaas is aflevering 4,niet meer voorradig-nl. verloren gegaan - onderaan inbeeld staat 'Beeld en Geluid' in beelddat mij niet stoort.Wie kan ons WEL HELPENaan de 4de aflevering ??Rene.
Rene Mensing
Hallo,het is zo,dat U en ik, aan 3 eerstevan de 4 afleveringen kan komn.Zo'n 32 Euro ,en van vhs worden ze opDVD gezet!!Wie de laatste afl. heeft,mag dat melden.
rene Mensing
Goeiedag,moment eel ben ik bezig bij BeeldenGeluid.nl,om de hele serie , op DVD te krijgen.Jullie worden op de hoogte gehouden(prijs ervoor etc.)hoe dit verloopt.Groetjes van Rene.

Keek jij hier vroeger ook naar?

The Jeessie Mekreezie Show

Jeessie Mekreezie Show, The (1989)

Omschrijving Nederlandse humoristische jeugdserie waarin showmaster Frans Stokbrood aandacht… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Slaapkamer... wakker worden!

Slaapkamer... wakker worden! (1992)

Omschrijving Australische poppenserie over het speelgoed in een kinderkamer dat tot leven komt,… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch (2004-2006)

De eerste 'Lilo & Stitch' film uit 2002 begint op de planeet Turo, ergens ver in de Melkweg, waar… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven