Matthew StarOp het eerste gezicht lijkt Matthew Star een Amerikaanse tiener zoals er zoveel zijn. Hij is goed in sport en heeft een leuke vriendin, Pam. Maar schijn bedriegt want Matthew komt helemaal niet uit de Verenigde Staten. Hij is zelfs niet op aarde geboren maar in een ver sterrenstelsel, op de planeet Quadris. Matthew was nog maar een peuter toen kwaadaardige buitenaardse wezens de macht overnamen. Als kroonprins maakt hij deel uit van de koninklijke familie. Met zijn begeleider Walt is hij van Quadris gevlucht naar de aarde waar hij zich schuilhoudt door zich voor te doen als een gewone scholier op een school waar Walt les geeft.

Matthew Star

Maar zijn buitenaardse vijanden zijn de prins op het spoor en zijn leven is voortdurend in gevaar. Dankzij zijn bijzondere afkomst heeft Matthew telekinetische krachten zodat hij voorwerpen kan laten bewegen zonder ze aan te raken. Ook kan hij gedachten lezen en in de toekomst kijken. Walt probeert Matthew ervan te overtuigen voorzichtig te zijn, bijvoorbeeld bij het sporten. Want als Matthew gewond zou raken zou men in het ziekenhuis kunnen ontdekken dat hij twee harten heeft. Ook moeten zowel Matthew als Walt uitkijken voor bacteriën die voor mensen onschadelijk zijn maar voor hen levensgevaarlijk.

 Matthew StarWalt heeft geen bijzondere gaven omdat hij niet tot de koninklijke familie behoort. De enigen die weten waar Matthew en Walt oorspronkelijk vandaan komen zijn generaal Tucker en majoor Wymore. Zij zijn gespecialiseerd in buitenaards leven en doen regelmatig een beroep op de bijzondere gaven van Matthew die inmiddels met school gestopt is. Intussen hebben de buitenaardse wezens die Quadris aanvielen ontdekt dat de kroonprins zich schuilhoudt op aarde, al blijft onduidelijk wat ze van Matthew willen. Ze kunnen zich als gewone mensen voordoen, alleen doet water hen exploderen.

De toen nog onbekende Tom Cruise en Heather Locklear waren destijds twee van de acteurs die auditie deden voor de rol van Matthew Star en Pam Elliott.
 
 


Publicatiedfatum: 28 augustus 2005
Laatste aanvulling: 4 juni 2016

© Paramount Television

1000 Resterende tekens


Krista
ik was geheel van de wereld van matthew star, veel te vroeg gestopt, het verhaal is nooit echt afgemaakt. Ik kon uren fantaseren hoe vervolgafleveri ngen eruit kondenr zien. Vorig jaar op you tube teruggevonden. Sierramoon. Weer veel kijkplezier hoewel onze kijk normen veranderd zijn. Ik snap mijn fascinatie van toen nog steeds. Peter barton is op fb terug te vinden btw! Nog steeds cute
gast
In de Dik Voormekaarshow op de radio is in 1983 een keer een parodie gemaakt op Matthew Star. Meneer de Groot kan ook dingen laten bewegen; niet met zijn ogen, maar met zijn oren. Het werkt alleen niet.
Richard Terlouw
Was zeker leuk. Kwam het laatst tegen in mijn schoolagenda uit die tijd. Volgens mij kon ij tegen zichzelf tafeltennissen. Erg grappig en handig :-)

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Codenaam Köken

Codenaam Köken (1988)

Omschrijving Nederlandse jeugdserie, geheel in zwart/wit, waarin de voormalige kok van een… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Wordt er in de ruimte ook gelezen?

Wordt er in de ruimte ook gelezen? (1983)

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek schreef Marjan Berk een musical met liedjes van haar… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

The Neverending Story

Neverending Story, The (1997)

Omschrijving Canadees-Frans-Duitse tekenfilmserie over een 12-jarige jongen die allerlei avonturen… Lees meer