Mega Mindy (2007-2012)

Mega MindyIn het najaar van 2006 waren de heldendaden van Mega Mindy voor het eerst te zien op de Vlaamse televisie. Het grote succes zorgde ervoor dat de TROS de serie naar Nederland haalde en ook hier werd de superheldin met een sterk rechtvaardigheidsgevoel populair. Mega Mindy is het alter ego van Mieke, een onopvallende en verlegen agente die samen met haar opa en oma Fonkel ergens in een provinciestadje woont. Oma Fonkel heeft een snoepwinkeltje, maar geen gewone zaak want achter één van de snoepkasten bevindt zich het laboratorium van opa Fonkel. Hij is een uitvinder en heeft Bliep gebouwd, de capsule waarin Mieke transformeert tot Mega Mindy.

Mega Mindy

Omdat opa Fonkel in het verleden een uitvindersverbod heeft gekregen moet het bestaan van de supercomputer Bliep geheim blijven. Mieke mag daarom aan niemand vertellen dat zij Mega Mindy is, de superheld die regelmatig te hulp schiet bij het vangen van vaak kleurrijke schurken. Mieke werkt op het politiebureau waar de verwaande maar niet al te slimme commissaris Migrain het voor het zeggen heeft. Zij koestert een stille liefde voor haar knappe collega Toby maar durft dat niet tegen hem te zeggen. Toby is juist verliefd op Mega Mindy maar wanneer zij haar kostuum weer heeft ingeruild voor haar politie-uniform, ziet hij Mieke niet staan.

Mega MindyMet hulp van de uitvindingen van opa Fonkel weet Mega Mindy de stad van allerlei misdadigers te ontdoen. Zo kan Mega Mindy van plaats veranderen en zich razendsnel bewegen. Er is wel altijd haast bij geboden omdat Mieke maar tijdelijk als Mega Mindy kan optreden. De populariteit van de serie leidde tot cd’s, theatervoorstellingen, speelfilms en televisiefilms, waaronder een reeks waarin Toby ook in aanraking komt met Bliep en getransformeerd wordt tot Mega Toby. Het knalroze pak met cape en masker dat Mega Mindy draagt werd een populair kostuum tijdens carnaval. Op verzoek kwam er ook een versie voor volwassenen in de handel.

 


Publicatiedatum: 2 juni 2007
Laatste aanvulling: 1 februari 2018

© Studio 100

Tags: TROS, Jaren 00, Jaren 10, 2007, Ketnet

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

yulia
mieke fonkel echt koel en sexy ze is zeer lueke hulp agentje en zeer sexy hulp agentje ik ben geslagt met haar en ik ben haar grotte fantje mieke heefd voor mij en kaartje een zeer lueke buekje echt pragtige kadotje een ook luekke en sexy mieke fonkel is heel luek en koel en zeer sexy en lekkerecht een schatje liefte mieke fonkel ik wil graag van drommen in mijn drommen in romantis dinetje in het snoepwinkeltje mieke fonkel ik mis jou zou lieve schatje mieke fonkel ik zaal atijd van jou kunnen drommenkusjes yulia kaijbazakova:-)
yulia
ik find mieke fonkel zeer lief agentje
Minoes

Minoes (2003)

Annie M.G. Schmidt was gek op katten en schreef er verhalen, gedichten en liedjes over, waaronder… Lees meer
Rikkie de Raaf

Rikkie de Raaf (1993)

Omschrijving Britse tekenfilmserie zonder gesproken woorden over een optimistische blauwe raaf die… Lees meer
Klaartje Tip en Balthasar

Klaartje Tip en Balthasar (1973)

Omschrijving Britse tekenfilmserie over Klaartje Tip, een meisje met een grote bos paarsgekleurd… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven