thumb merlina1Nadat Pol, een voormalig matroos, al te zien was geweest in het spelprogramma Driemaal is scheepsrecht en vervolgens in de jeugdserie De Opkopers, werd hij detective bij het bureau van advocate Marie Ann Meerschout, oftewel Merlina. Ann, het nichtje van Merlina, is ook als detective bij haar tante in dienst en uitvinder Napoleon maakt het team compleet. Zijn bijzondere creaties komen goed van pas, zoals de parafix, een paraplu die iemand tijdelijk kan doen verstijven en een kogelwerende krant. Hij heeft ook de appendiscoop ontworpen, een kleine zender met beeldscherm in de vorm van een amulet.

thumb merlina8De detectives kunnen hiermee met elkaar communiceren waarbij ze een sterrenbeeld als codenaam gebruiken. Merlina is Tweeling, Ann is Boogschutter, Pol is Waterman en Napoleon is Weegschaal. Het bureau is gevestigd in het stadje Ravenburg waar ook de boosaardige Sardonis woont, leider van een criminele organisatie. Niemand weet wie Sardonis is, zijn gezicht komt nooit in beeld. Zijn bendeleden zijn niet de slimsten en weten ieder plan dat hij bedenkt te laten mislukken, vaak door tussenkomst van het team van Merlina. Hoewel de serie alleen op de BRT te zien was werd er ook vanuit Nederland veel naar gekeken.

Bijna vijf jaar lang waren de detectives eens in de twee weken te zien. Het einde van de serie zou niet het einde van Pol zijn, dit personage zou nog in twee vervolgseries meedoen. Wanneer het detectivebureau van Merlina verhuist blijft hij in Ravenburg wonen waar Pol voor de lokale krant, De Ravenburgse Post, gaat werken. Zijn eerste artikel gaat over de geheimzinnige organisatie Postbus X, tevens de naam van deze reeks. Na twee jaar verruilde Pol de krantenredactie voor een uitzendbureau, en hieruit ontstond de reeks Interflix.
 
 

 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 16 oktober 2009
Laatste aanvulling: 18 november 2017

© BRT/Bridge Entertainment Group

1000 Resterende tekens


ger
dit was ook de eerste kinderserie die de jeugd op het idee bracht om een voorzetplaat voor een geldautomaat te zetten incl scimaperatuurma ar wel een hele mooie serie ik keek er graag naar
Roman
Een heerlijke detective-serie voor de jeugd. Bravo Belgie voor deze superserie.Ik herinner mij nog een afl. waarin Napoleon een paraplu had uitgevonden die een laser schoot, waardoor het slachtoffer 'bevroo'...haha...zo'n plu wilde ik ook ;-)
gerrit
vindt merlina beste wat ze hebben uitgevonden tegen het geen wat ze nu spelen met hun zeefer maarja we zitten in 2008 he kon ik maar terug gaan naar 1983 toen was alles beter tegen nu cry cry cry cry cry cry cry cry

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Bintje Show

Bintje Show, De (1988)

Omschrijving Nederlands kinderprogramma waarin de presentator van Villa Achterwerk Bintje, gespeeld… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Een Huis in een Schoen

Huis in een Schoen, Een (1971)

De intocht van Sinterklaas in 1971 verloopt weer niet geheel vlekkeloos. Ditmaal heeft de Hoofdpiet… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

The Great Muppet Caper

Great Muppet Caper, The (1981)

Na de 'Muppet Movie' hadden de muppets de smaak van het filmen te pakken en voor hun tweede… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven