Mevrouw Ten KateMevrouw Mary ten Kate is een gewone Amsterdamse dame met een kantoorbaan die telkens in ongewone situaties terechtkomt. Ze bedoelt het allemaal goed maar door haar onhandigheid gaat er van alles mis. Als het allemaal weer eens fout gaat kan ze niet anders dan 'snotvergeme!' uitroepen. Wanneer ze met haar vriendin Tineke een cruise boekt adviseert deze haar om zwemslagen te oefenen in het zwembad. Maar het geleende zwempak van de buurvrouw blijkt veel te groot zodat mevrouw Ten Kate het tijdens het zwemmen verliest. En als ze bij de kapper in slaap valt wordt ze wakker met een hanenkam.

Mevrouw ten KateOok in de liefde zit het mevrouw Ten Kate niet mee. Ten einde raad schrijft ze zich in bij een relatiebureau die haar koppelt aan een vreemde man die allemaal dingen wil doen waar zij niet van houdt, en tot overmaat van ramp ook nog zijn moeder heeft meegenomen naar hun eerste afspraakje. Van de laatste zes afleveringen is ook een televisiefilm gemaakt, 'Mevrouw Ten Kate en het beest in de mens'. Hierin raakt mevrouw Ten Kate met haar collega's in een boot verdwaald op zee en belandt ze op een onbewoond eiland. Sindsdien is de serie nog regelmatig herhaald bij Villa Achterwerk.

De begintune wordt door mevrouw Ten Kate zelf gezongen, midden op de Dam in Amsterdam. Onder de toehoorders is Michiel Romeyn die enkele gastrollen in de serie speelde. In het najaar van 1998 was mevrouw Ten Kate weer even terug toen ze de Kinderboekenweek in het Amsterdamse Paradiso geheel in haar eigen stijl opende met een heuse rap. Ter gelegenheid van het verschijnen van het eerste seizoen op dvd was zij op 20 november 2008 opnieuw te zien, in het programmaonderdeel 'De Jakhalzen' van De Wereld Draait Door.
 
 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 20 december 2005
Laatste aanvulling: 1 oktober 2016

© VPRO

1000 Resterende tekens


judith van der sijde
was een leuke serie........baal ervan dat we dit niet meer hebben
mvv
Ik zou graag de volgende serie op dvd willen hebben van mevrouw ten kate zijn er mensen die de vpro willen mailen? Misschien is er dan een kans dat het uit komt op dvd .
paulC
nu via vpro.nl op dvd verkrijgbaar! Het eerste seizoen...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Bas en Ggrietje

Bas en Grietje (1961)

Omschrijving Nederlandse kindermusical over twee kinderen; voor zover bekend niet bewaard gebleven. Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Waar Keek Jij Vroeger Naar

Grote Kunstroof, De (1994)

Omschrijving Nederlandse informatieve animatieserie waarin de stripfiguren Baas en Haas van alles… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De Sprookjeskast

Sprookjeskast, De (1993)

Een van de doelstellingen van Schooltelevisie is het promoten van literatuur voor… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven