Mickey Mouse ClubhuisDe bekende Disneyfiguren Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Goofy en Pluto zijn te zien in deze interactieve animatieserie, de eerste computergeanimeerde televisieserie uit de Disney Studio’s. Al eerder waren Mickey Mouse en zijn vrienden in 3D tot leven gebracht in de kerstfilm Mickey's Mooiste Kerst, dat in 2004 op dvd werd uitgebracht. Deze serie richt zich op de allerkleinsten die nog niet naar school gaan maar zo toch alvast wat opsteken over de algemene basisvormen en begrippen. De opzet is vergelijkbaar met Dora, waarbij ook spraakpauzes worden ingelast zodat kinderen antwoord kunnen geven op een vraag en er meegedaan kan worden aan de opdrachten.

Mickey Mouse ClubhuisDat begint al gelijk bij de opening als Mickey de kijkers verwelkomt en hen vraagt om de toverwoorden “meeska, mooska, Mickey Mouse” te zeggen waarna het clubhuis verschijnt. In iedere aflevering lopen de Disneyvrienden tegen een probleem aan dat opgelost kan worden door het herkennen van vormen of tot 10 te tellen. Door het programma heen is er ook ruimte voor dans en zang en moeten er muis-doe-dingen worden verzameld. Ze krijgen daarbij hulp van Toedels, een hulpmiddel in de vorm van het hoofd van Mickey die als een frisbee komt aanvliegen en meestal vier verschillende voorwerpen laat zien waarvan er één het probleem kan oplossen.

Mickey Mouse ClubhuisWanneer deze allemaal verzameld zijn volgt er een luid hoera en is het tijd voor de jippiedans, waarna het clubhuis weer verdwijnt. Naast de zes hoofdrolspelers komen andere bekende Disneyfiguren regelmatig langs waaronder Boris Boef, Clarabella Koe, Knabbel en Babbel en Figaro, de kat uit 'Pinokkio'. De extra lange aflevering "Mickey's grote clubhuis jacht" was aanvankelijk alleen op dvd te zien, maar werd uiteindelijk door Net 5 en SBS6 uitgezonden. "Minnie's boe-strik", aflevering 90 uit de reeks, vormde de basis voor de serie Minnie's Strikkenwinkel waarvan het eerste deel op 6 juli 2015 te zien was bij AVROTROS.

De uitzendingen op Z@ppelin zijn inmiddels gestopt maar de serie is nog wel te zien op het digitale kanaal Disney Junior.
 
 


Publicatiedatum: 1 juni 2007
Laatste aanvulling: 10 augustus 2017

© Walt Disney Productions

1000 Resterende tekens


animatiefiguur
leuke disneyserie interactief
marjolein
Sinds 1 april 2010 (geen grap)worden er op ketnet en op z@ppelin (2x) dagelijks weer afleveringen vertoont. Zijn soms al geweest, maar ook weer nieuwe
Mickey
november 2009*01.11.09 Goofy's knotsgekke aapje *02.11.09 Pluto de reddingshond *03.11.09 Mickey's boodschap van Mars *04.11.09 Donald's eendjes *05.11.09 Goofy's superwens *06.11.09 Mickey's grote verrassing *07.11.09 Dokter Katrien *08.11.09 Mickey's kleurenavontuur Er worden momenteel geen afleveringen meer uitgezonden cry

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

thumb ceddie1

Ceddie (1990-1991)

In 1865 emigreerde de toen 16-jarige Frances Hodgson Burnett met haar familie van Engeland naar… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Yakkity Yak

Yakkity Yak (2004)

Omschrijving Australisch-Canadese tekenfilmserie over de yak Yakkity die het als komiek wil gaan… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

iCarly

iCarly (2008-2013)

De internetshow iCarly onstaat per toeval door een flauwe grap als Sam, de vriendin van Carly, een… Lees meer

 

Mobiel en tablet

WebApp voor Apple/Android/Windows

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven