Mijn andere ikAndrew Clements is een gewone jongen die het liefst stripboeken over superhelden leest. Zijn buurman, dr. Benjamin Jeffcoate, is allesbehalve gewoon. Deze uitvinder bedenkt van alles om de wereld te verbeteren en de mensheid te helpen. Als Andrew op een dag bij zijn buurman op bezoek gaat, struikelt hij en wordt getroffen door radioactieve stralen. Tot zijn verbazing blijkt Andrew opeens over superkrachten te beschikken. Behalve heel sterk en razendsnel kan hij ook vliegen met behulp van spuitbussen die hij daarom altijd bij zich draagt. Dr. Jeffcoate is de enige die van Andrews superkrachten op de hoogte is en weet hem ervan te overtuigen deze geheim te houden.

Mijn andere ikZelfs Andrews moeder en zijn jongere zus Erin mogen van niets weten. De uitvinder helpt Andrew bij het op de juiste manier gebruiken van zijn bovennatuurlijke krachten, zoals het bestrijden van de misdaad. Hoewel hij hierbij niet van uiterlijk verandert geeft Andrew zichzelf wel de naam Ultraman in zijn dagboek. Hij moet wel opppassen voor straling, bijvoorbeeld van een magnetron of röntgenstralen, want dan raakt hij zijn superkrachten tijdelijk kwijt. Deze van oorsprong Canadese serie was in februari en maart 1990 iedere werkdag 's avonds te zien op RTL Veronique, dat halverwege het jaar de naam veranderde in RTL4.

De jonge hoofdrolspeler Jerry O'Connell is inmiddels volwassen en speelt nog altijd in televisieseries en films, waaronder 'Jerry Maguire', 'Scream 2' en de serie Sliders. Hij is ook te zien in de videoclip "Heartbreaker" van Mariah Carey.

 


Publicatiedatum: 3 augustus 2006
Laatste aanvulling: 18 augustus 2017

© Sunrise Films/Scholastic Productions Canada

1000 Resterende tekens


Willem
Ben op dit moment deze serie aan het kijken, het is heel grappig en natuurlijk slechte special effects.Het is meer de eind 80s en begin jaren 90 die hier hun charme weergeven.Als je deze afleveringen nog eens terug wilt zien kan ik ze je op DVD toesturen. [email protected] veel kijkplezier. :roll:
Gewoon Ki
Mail maar naar [email protected] il.com ;-)
Gewoon Ki
Hihiik heb seizoen 1 t/m 3

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Verhalen van de Zwarte Kraai

Verhalen van de Zwarte Kraai (1985)

Omschrijving Nederlandse kinderserie waarin griezelige sprookjes uit de hele wereld worden verteld. Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kobalt 60

Kobalt 60 (1964)

Omschrijving Franse jeugdserie over twee amateurdetectives van 13 en 16 jaar oud die een auto… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Kinderen zijn de Baas!

Kinderen zijn de Baas! (1997-2001)

Twee jaar na het begin van SBS6 startte de zender met het ochtendprogramma Kinderen zijn de Baas… Lees meer