Mijn andere ik (1990)

Mijn andere ikAndrew Clements is een gewone jongen die het liefst stripboeken over superhelden leest. Zijn buurman, dr. Benjamin Jeffcoate, is allesbehalve gewoon. Deze uitvinder bedenkt van alles om de wereld te verbeteren en de mensheid te helpen. Als Andrew op een dag bij zijn buurman op bezoek gaat, struikelt hij en wordt getroffen door radioactieve stralen. Tot zijn verbazing blijkt Andrew opeens over superkrachten te beschikken. Behalve heel sterk en razendsnel kan hij ook vliegen met behulp van spuitbussen die hij daarom altijd bij zich draagt. Dr. Jeffcoate is de enige die van Andrews superkrachten op de hoogte is en weet hem ervan te overtuigen deze geheim te houden.

Mijn andere ikZelfs Andrews moeder en zijn jongere zus Erin mogen van niets weten. De uitvinder helpt Andrew bij het op de juiste manier gebruiken van zijn bovennatuurlijke krachten, zoals het bestrijden van de misdaad. Hoewel hij hierbij niet van uiterlijk verandert geeft Andrew zichzelf wel de naam Ultraman in zijn dagboek. Hij moet wel opppassen voor straling, bijvoorbeeld van een magnetron of röntgenstralen, want dan raakt hij zijn superkrachten tijdelijk kwijt. Deze van oorsprong Canadese serie was in februari en maart 1990 iedere werkdag 's avonds te zien op RTL Veronique, dat halverwege het jaar de naam veranderde in RTL 4.

De jonge hoofdrolspeler Jerry O'Connell is inmiddels volwassen en speelt nog altijd in televisieseries en films, waaronder 'Jerry Maguire', 'Scream 2' en de serie Sliders. Hij is ook te zien in de videoclip "Heartbreaker" van Mariah Carey.

 


Publicatiedatum: 3 augustus 2006
Laatste aanvulling: 18 augustus 2017

© Sunrise Films/Scholastic Productions Canada

Tags: RTL Véronique, 1990, Jaren 90

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Willem
Ben op dit moment deze serie aan het kijken, het is heel grappig en natuurlijk slechte special effects.Het is meer de eind 80s en begin jaren 90 die hier hun charme weergeven.Als je deze afleveringen nog eens terug wilt zien kan ik ze je op DVD toesturen. W-appel@tele2.nlAlvast veel kijkplezier. :roll:
Gewoon Ki
Mail maar naar poenie007@hotma il.com ;-)

Meer televisie-sentiment

Kizzy

Kizzy (1979)

Omschrijving Britse jeugdserie over een zigeunermeisje dat met haar grootmoeder in een… Lees meer
Zolder

Zolder (1977)

Omschrijving Nederlands kinderprogramma met verschillende onderdelen, waaronder de tekenfilms Bolek… Lees meer
Dragonball GT

Dragonball GT (2003)

Omschrijving Japanse futuristische tekenfilmserie over Goku, een krijger met bijzondere krachten,… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven