Mijn Franse tante GazeuseAangevoerd door burgemeester Korstjes doen de inwoners van het plaatsje Droogbaak mee aan een wedstrijd om tot de netste familie van het land te worden gekozen, met als hoofdprijs een bezoek van de koningin. Ook de ouders van de achtjarige Katootje doen mee. Het gezin Tekelenburg woont in een nieuwbouwwijk aan het Emmy Geeplantsoen, dat vernoemd is naar de schrijfster van het boek "Het ABC van Emmy Gee", tevens het handboek van de competitie met als belangrijkste motto: rust, reinheid en regelmaat. De ouders van Katootje zijn in een voortdurende strijd gewikkeld met de al even fanatieke buurman Van Zanten en hebben daardoor geen tijd voor hun dochter.

Mijn Franse tante GazeuseKatootje zou het liefst een huisdier willen hebben maar dat is tegen de regels van de wedstrijd. De komst van de vrolijke tante Gazeuse uit Frankrijk en haar verloofde O.J. aan de Loire brengt verandering, zeker als Katootje een konijntje van hen krijgt dat ze stiekem in huis verstopt. Als het nieuws bekend wordt gemaakt dat de koningin inderdaad naar Droogbaak komt loopt de strijd hoog op tussen "uitblinker" Tekelenburg en "uitblinker" Van Zanten. Wanneer de koningin tenslotte vertelt wie zich de netste familie van Nederland mag noemen heeft zij ook voor tante Gazeuse en O.J. nog een verrassing.

Mijn Franse tante GazeuseUiteindelijk is iedereen tevreden en trakteert de burgemeester op haar zelfgemaakte bitterballen. Voor iedere aflevering van deze humoristische serie werd ook een lied gemaakt. Zo stapt het standbeeld van Emmy Gee van haar sokkel om de bewoners van Droogbaak toe te zingen, zingt tante Gazeuse het knoflooklied en brengt de koningin tot slot zelfs een gospel ten gehore. Om op de productiekosten te besparen werden alle opnamen tussen mei en juli 1996 gemaakt in de Tsjechische Barrandov Filmstudio, nabij Praag. Voorafgaand aan de videorelease was een verkorte versie van de serie ook in de bioscoop te zien.

 

Gerelateerde artikelen


Publicatiedatum: 17 mei 2007
Laatste aanvulling: 24 augustus 2017

© AVRO/Bos Bros.

1000 Resterende tekens


Dicky
Grappig dat Willeke van Ammelrooy toen alvast even kon snuffelen aan haar rol als Koningin!
Kimii
Hee ik vind dit echt supeerrr maar ik kan de liedjes niet vindensad Marry me vink leuk en die buurjongen
Ik
dit was echt een geweldig tv programma!;-)

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Pinokkio

Pinokkio, De avonturen van (1968-1969)

Vlak voordat ze bekend zou worden als Aagje Ritsema uit Oebele was Wieteke van Dort te zien als… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb oebele

Oebele (1968-1971)

Op de eerste zaterdagmiddag waarop de KRO uitzond in het televisieseizoen 1968-1969 werd tijdens de… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Pol

Pol (1986)

Omschrijving Deens-Belgische tekenfilmserie over het beertje Pol die samen met zijn vrienden Pel de… Lees meer