Mik Mak MonIn de jaren '80 was deze sciencefictionserie één van de populairste kinderprogramma's op de Vlaamse televisie. De reeks was een coproductie met de Waalse RTBF en om de nasynchronisatie simpel te houden werd van een vertelstem gebruik gemaakt. Mik en Mak zijn twee kleine wezens van de planeet Galacton die met hun ruimteschip een noodlanding moeten maken op aarde. Daar worden ze gevonden door de melkboer Mon die de verzwakte ruimtereizigers met zijn melk laat aansterken. Dat Mik en Mak gevonden werden door een melkboer was geen toeval, want de serie had een educatief karakter en moest het drinken van melk bevorderen.

Mik Mak MonNoodgedwongen moet Mon zijn buitenaardse vrienden verstoppen in een oude molen want het leger, of beter gezegd de vrouwelijke kolonel Waterloo, is het tweetal op het spoor. Mon krijgt hulp van zijn vriendin Sofie en van de veearts, dokter Groeneman. Intussen gaat de gezondheid van Mik en Mak snel achteruit. Hun enige kans om te overleven is contact te komen met de ruimteredder van Galacton. Hiervoor is een regenerator nodig maar die is tijdens de crash kapot gegaan. Een speciale zendmast, die nog het meest lijkt op een totempaal, biedt uitkomst. Probleem is echter dat het signaal ook door de kolonel zou kunnen worden opgevangen.

Mik Mak Mon

Er volgt een race tegen de klok, want zelfs als het zou lukken om de ruimteredder te alarmeren, zal deze dan nog op tijd zijn? Een jaar na de eerste reeks volgde De sponkmeester. Hierin keren Mik en Mak terug naar de aarde vanwege het huwelijk van Mon en Sofie. Maar ze leren ook professor Graff, oftewel de sponkmeester, kennen die een hekel heeft aan melk en Mon heeft veranderd in een willoos wezen, een sponk. Mik en Mak willen hem uiteraard bevrijden maar moeten daarbij ook op hun eigen gezondheid letten, en opnieuw is haast geboden. Mik en Mak hebben overigens niets te maken met de personages uit de gelijknamige Nederlandse serie die begin jaren '60 werd uitgezonden.

 
 

Gerelateerde artikelen


Met dank aan Koen Vermant
Laatste aanvulling: 1 februari 2014

© BRT/RTBF/N.D.A.L.T.P.

1000 Resterende tekens


Geert
He he - ik ben degene die de bal in de boom schopt in aflevering 10! 8)
Johan
Dubbele DVD uitgave van 'Mik, Mak, Mon' staat aangekondigd voor 23 augustus, verdeeld door Bridge Entertainment ;-) : http://www.bol.com/nl/p/dvd/mik-mak-mon/1002004011518521/[email protected] voor deze informnatie, de pagina is inmiddels aangevuld.
van wymeersch filip
ze zouden dat is beter op dvd zeten zo mooie serie.

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Blues Clues

Blues' Clues (2003-2012)

Blue is een nieuwsgierig getekend blauw hondje dat graag alles wil weten. Om uit te vinden wat ze… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

thumb swiebertje1

Swiebertje (1955-1975)

De vrolijke vagebond Swiebertje was voor het eerst te zien in twee televisiespelen in 1955, die… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Albert, de 5e Musketier

Albert, de 5de musketier (1994)

Omschrijving Frans-Canadese tekenfilmserie over de slimme vijfde musketier Albert, die van alles… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven