Mini Playback ShowHenny Huisman werd begin jaren '80 bij toeval ondekt door Joop van den Ende toen hij André Hazes aankondigde in het Alkmaarse AZ-stadion. Zijn carrière als presentator startte met het KRO-programma De Zomeravondshow, waarin ook ruimte was gereserveerd voor imitators. Door het enorme succes van dit imitatie-blokje groeide het programma al snel uit tot de Henny Huisman Playback Show. Ook kinderen die met hun ouders meekeken vonden het imiteren leuk en zo werd de Mini-Playback Show geboren. Ondersteund door de garderobe van Henny konden de kinderen zich laten omtoveren om er net zo uit te kunnen zien als hun favoriete artiest.

Mini-Playback ShowWanneer de metamorfose had plaats gevonden gaven de jonge imitators zich helemaal om zo hun idool zo veel mogelijk na te doen. Net als in de 'grote' Playback Show had deze mini-versie ook een jury die de optredens beoordeelde. Maar kritiek werd er nauwelijks gegeven in tegenstelling tot de grote mensen-versie. Wanneer er een Nederlandse artiest werd geimiteerd zat deze vaak ook in de jury, zodat de kinderen van de desbetreffende artiest konden horen wat hij of zij ervan vond. Regelmatig te zien in de jury waren onder andere Sien Diels (Sien uit Sesamstraat), Hans van Willigenburg en Tonny Eyk.

Toen alle sterren die onder contract bij Joop van den Ende stonden mee moesten verhuizen naar het commerciële RTL4 nam deze de productie over en verscheen als vast jurylid de stier Bulletje (poppenspeler Aad Peters) in het jurypanel. Naast een doe-liedje was ook de Moppentrommel een zeer geliefd onderdeel van dit programma. Kinderen vertelden op hun eigen wijze moppen waarbij Hennie zo af en toe met een mond vol tanden kwam te staan.
 
 


Laatste aanvulling: 17 maart 2016

© Joop van den Ende TV Producties

1000 Resterende tekens


Ester Feller
Geachte heer/ mevrouw,Mijn naam is Ester Feller, heb eenmaal gewonnen bij dij de mini playback show. Ik was 7 jaar dus het zou 84/85 moeten zijn ongeveer.Door meerdere malen verhuizen zijn helaas verloren gegaan.Zouden jullie mij kunnen helpen aan deze opnames?Met grote dank,Ester Feller
Kimsimsalabim
Hallo,Ik ben op zoek naar oude afleveringen van de Mini Playbackshow.Wie kan mij [email protected] e Mini Playback Show wordt regelmatig herhaald op NPO Best, kijk in de TV gids: http://best24.nl/gids voor de uitzendtijden.
jolanda alvarez
hoiik ben jolanda alvarez en werk met dementerende mensen welke erg genieten van kinderen dans en muziek dus kortom van de miniplaybachsho w.heeft er iemand ouden beelden graag zouden we ze willen hebben aub help de dementerende aan een fijne avond

Keek jij hier vroeger ook naar?

De Geschiedenis van het Land van Ooit

Geschiedenis van het Land van Ooit, De (1990)

Wanneer Zeeheer en Dekzwalker tijdens hun zeetocht worden getroffen door een enorme golf, breken… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

The adventures of the Bush Patrol

Bush Patrol, The adventures of the (1997)

Omschrijving Australische jeugdserie over parkranger Maggie Dean die samen met haar kinderen Tracey… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Jan, Jans en de Kinderen

Jan, Jans en de Kinderen (2005)

Omschrijving Nederlands-Tsjechische tekenfilmserie uit 2002 gebaseerd op de strip van Jan Kruis;… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven