MiniStars (1986-1991)

MinistarsBegin jaren '80 was Minipops een populair programma dat te zien was op de Britse zender Channel 4. De dochter van producer Martin Wyatt deed met haar vriendinnen vaak bekende popartiesten na en zo had hij het idee gekregen om een popprogramma voor en door kinderen te maken. Behalve zingen mochten de kinderen zich ook als hun idool verkleden en optreden alsof ze in hun eigen videoclip speelden. Channel 4 was voor Nederland een onbekende zender maar dankzij de lp die van de Minipops was uitgebracht werd het concept ook hier bekend. In 1986 werd de Nederlandse versie onder de naam MiniStars gelanceerd.

MinistarsEen belangrijk verschil met de Engelse editie was dat alle popnummers waren voorzien van Nederlandse teksten die onder andere door Tineke Schouten, Jan Simon Minkema (van De Familie Knots) en Peter Jan Rens werden gemaakt. De bewerkingen waren geen vertalingen maar nieuwe teksten. Deze werden speciaal voor kinderen geschreven, zoals dat ook bij Kinderen voor Kinderen werd gedaan. 'Girls just wanna have fun' van Cyndi Lauper werd 'IJs, dropjes en gum', 'Borderline' van Madonna werd 'Onzekerheid' en Roberto Jacketti's 'I save the day' kreeg als titel 'Hé, ga je mee'. De begintune is een bewerking van Roger Glovers 'Love is all'.

MinistarsOm te benadrukken dat het om popmuziek ging werd het geheel gepresenteerd door Tom Mulder, destijds DJ bij Hilversum 3, het huidige 3FM. De dubbellp die van de serie verscheen werd een bescheiden succes, maar de single met de titelsong wist de hitparade niet te bereiken en het project kreeg geen vervolg. Toch werd er vijf jaar later een nieuw MiniStarskoor geformeerd. Er volgden nog zes afleveringen, gepresenteerd door Martijn Krabbé en ditmaal werden de nieuwe liedjes op cd uitgebracht. De lp uit 1986 en de cd uit 1991 zijn niet meer in de winkel te koop maar konden enige tijd besteld worden bij Fonos, het Nederlands Muziekarchief.
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2007
Laatste aanvulling: 2 september 2013

© TROS

Tags: TROS, Jaren 80, Jaren 90, 1986

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Lian
Omg.. geweldig dit. Mijn zus en ik zingen deze liedjes nog vaak. Zeker als we de Engelse versie op de radio horen. Zoek al lang naar de volledige Dvd(als die al bestaat) denk het niet. Wel heb ik een videoband en een videorecorder. Weer niet of die het nog doet. Mn vader had alle afleveringen opgenomen. Goeie ouwe tijd.
Cor de Vries
Onze Dichter Lesley zong in 1991. STOP. Voor het te laat zal zijn. , naar een Liedje van Jason Donovan. Daar ze op 12 Oktober gaat trouwen in Wellington NZ Ben Ik op zoek naar een Video . Op YouTube Staat het niet Meer...... cor@puresta.com. Of. TEL. 0049 157 8918 3692. Wij zouden Haar Garage hiermee verprassen.

Meer televisie-sentiment

De Vijf

Vijf, De (1980-1981)

De broers Julian en Dick vormen samen met hun zusje Anne, hun nichtje Georgina en haar hond Timmy… Lees meer
Anna

Anna (1988)

De 14-jarige Anna is een talentvolle balletdanseres, en haar grote wens is dan ook om ballerina te… Lees meer
Inde Soete Suikerbol

Inde Soete Suikerbol (1973-1974)

De verhalen over bakkerij 'Inde Soete Suikerbol' begon als krantenstrip in De Standaard in 1935.… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven