De ModdermonstersWie sidderde er op zaterdagmiddag in het najaar van 1987 niet bij het zien van deze spannende jeugdserie? Lange gangen, veel slijm en afzichtelijke monsters vulden iedere week het scherm en hielden vele kinderen acht weken lang 's nachts uit hun slaap. De serie is gebaseerd op het boek  "Under the mountain" uit 1979 van de Nieuw-Zeelandse schrijver Maurice Gee, en gaat over de roodharige tweeling Rachel en Theo die de zomervakantie doorbrengen in Auckland bij hun oom en tante, en neef Ricky. Op het eerste gezicht zijn het twee doodnormale kinderen, maar zij blijken een bijzondere gave te hebben.

De ModdermonstersZe kunnen objecten terugvinden die andere hebben verborgen door middel van het lezen van gedachten. Meneer Jones, een mysterieuze buurtbewoner, heeft interesse in de tweeling, al weten de kinderen nog niet waarom. Dat wordt al snel duidelijk: meneer Jones blijkt afkomstig te zijn van een andere planeet, en wil de aarde beschermen tegen andere buitenaardse indringers met kwade bedoelingen. Deze indringers zijn de Wilberforces, geleidt door meneer Wilberforce, die wonen onder een vulkaan en de gedaante van mensen kunnen aannemen. Het enige wat zij willen is de aarde veroveren door de hele planeet te overdekken met modder en slijm.

Meneer Jones gaat samen met Rachel en Theo de strijd aan, waarbij de tweeling zowel hun gaven als twee magische stenen gebruiken om de monsters te verslaan. In 2009 is het boek waarop de serie gebaseerd is herverfilmd als bioscoopfilm, met onder anderen Sam Neill als meneer Jones. Kirsty Wilkinson, die in de serie Rachel speelde, heeft een kleine gastrol.
 
 


Bijdrage: Willem Bas
Laatste aanvulling: 23 juni 2014

© Television New Zealand (TVNZ)

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Christien
Vind het nog eng als ik alleen al naar de trailer kijk.Onverwerkte kindertrauma''s ;-);-)Maar spannend was het zeker
wilfred jansen
Hoi, weet iemand misschien waar ik de dvd serie van moddermonsters kan kopen???

Meer televisie-sentiment

David de Kabouter

David de Kabouter (1988-1990)

De Nederlandse illustrator Rien Poortvliet maakte in 1976 het boek 'Leven en werk van de kabouter',… Lees meer
Thundercats

Thundercats (1989-1991)

De inwoners van Thundera evacueren net voordat deze planeet verwoest wordt door de gemene Mutants,… Lees meer
Noddy

Noddy (2005)

Omschrijving Brits-Canadese animatieserie over de avontuurlijke Noddy die samen met zijn vrienden… Lees meer