Mr MerlinBij Merlijn de tovenaar denken de meeste mensen aan de middeleeuwen en aan de tijd van koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel. Maar aan het begin van de jaren '80 van de 20ste eeuw is hij ook actief, in San Francisco om precies te zijn. Daar heeft hij een hoofdkantoor in een kleine parkeergarage. Merlijn woont er onder de naam Max Merlin en niemand in de stad weet wie hij echt is. In plaats van een zwaard gestoken in een steen heeft hij een breekijzer dat vastzit in cement. Omdat zijn goede daden steeds minder worden krijgt Merlijn van Alexandra, zijn directe schakel met de "hogere machten", te horen dat het na 1600 jaar tijd wordt voor een opvolger.

Mr MerlinAls op een dag Zac, een jonge monteur, het breekijzer met gemak uit het cement trekt weet Merlijn dat hij een leerling heeft gevonden. Maar Zac is jong en onbezonnen en het kost Merlijn veel moeite om hem te overtuigen dat de toverkunsten die hij hem leert alleen gebruikt mogen worden om anderen te helpen. Bovendien mag niemand weten dat Zac een tovenaarsleerling is, alleen zijn beste vriend Leo is op de hoogte. Wanneer Zac zichzelf per ongeluk kloont kost het Merlijn en Alexandra de grootste moeite om uit te vinden wie de echte Zac is en zijn evenbeeld te laten verdwijnen zonder dat iemand het merkt.

Onder de regisseurs van de serie bevinden zich twee bekende televisiegezichten: Bill Bixby speelde jarenlang David Banner in De Hulk en John Astin was vader Gomez in The Addams Family.
 
 


Laatste aanvulling: 29 januari 2014

© Larry Larry Company/Columbia Pictures Television

1000 Resterende tekens


Gast
Mr. Merlin is gezellige grappige soms ook spannende serie in diverse opzichten vergelijkbaar in humor en onderwerpen met Sabrina - Teenage Witch. Leuk voor 40-gers, misschien nu iets te oubollig voor de jeugd.ye merry meet, ye merry part.

Tunes ook op ons Youtube kanaal!

Luisteren of meezingen met de tunes op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Quick en Flupke

Quick & Flupke (1987-1989)

Net als Kuifje zijn Quick en Flupke een creatie van de Belgische striptekenaar Hergé. Op 23 januari… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Factor Twee

Factor Twee (1992)

Omschrijving Britse jeugdserie over de 14-jarige tweeling Lee en Leah die van elkaars bestaan niet… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Erik of 't klein Insectenboek

Erik of 't klein Insectenboek (2007)

Wanneer de 10-jarige Erik Pinksterblom bij zijn opa gaat logeren vindt hij op zolder een schilderij… Lees meer

 

Contact

Via formulier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven