Mr. Merlin (1982-1983)

Mr. MerlinBij Merlijn de tovenaar denken de meeste mensen aan de middeleeuwen en aan de tijd van koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel. Maar aan het begin van de jaren '80 van de 20ste eeuw is hij ook actief, in San Francisco om precies te zijn. Daar heeft hij een hoofdkantoor in een kleine parkeergarage. Merlijn woont er onder de naam Max Merlin en niemand in de stad weet wie hij echt is. In plaats van een zwaard gestoken in een steen heeft hij een breekijzer dat vastzit in cement. Omdat zijn goede daden steeds minder worden krijgt Merlijn van Alexandra, zijn directe schakel met de "hogere machten", te horen dat het na 1600 jaar tijd wordt voor een opvolger.

Mr. MerlinAls op een dag Zac, een jonge monteur, het breekijzer met gemak uit het cement trekt weet Merlijn dat hij een leerling heeft gevonden. Maar Zac is jong en onbezonnen en het kost Merlijn veel moeite om hem te overtuigen dat de toverkunsten die hij hem leert alleen gebruikt mogen worden om anderen te helpen. Bovendien mag niemand weten dat Zac een tovenaarsleerling is, alleen zijn beste vriend Leo is op de hoogte. Wanneer Zac zichzelf per ongeluk kloont kost het Merlijn en Alexandra de grootste moeite om uit te vinden wie de echte Zac is en zijn evenbeeld te laten verdwijnen zonder dat iemand het merkt.

Onder de regisseurs van de serie bevinden zich twee bekende televisiegezichten: Bill Bixby speelde jarenlang David Banner in De Hulk en John Astin was vader Gomez in The Addams Family.
 
 


Laatste aanvulling: 29 januari 2014

© Larry Larry Company/Columbia Pictures Television

Tags: Veronica, Jaren 80, 1982

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Gast
Mr. Merlin is gezellige grappige soms ook spannende serie in diverse opzichten vergelijkbaar in humor en onderwerpen met Sabrina - Teenage Witch. Leuk voor 40-gers, misschien nu iets te oubollig voor de jeugd.ye merry meet, ye merry part.

Meer televisie-sentiment

Jack Holborn

Jack Holborn (1984)

Na het succes van Silas werd hoofdrolspeler Patrick Bach een jaar later opnieuw gevraagd voor een… Lees meer
Jan, Jans en de Kinderen

Jan, Jans en de Kinderen (2005)

Omschrijving Nederlands-Tsjechische tekenfilmserie uit 2002 gebaseerd op de strip van Jan Kruis;… Lees meer
Marco de Hond

Marco de Hond (1979-1980)

Zoals helaas vaker gebeurt met honden in vakantietijd wordt Marco door zijn baas uit de auto gezet… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven