The Muppet ShowHoewel eigenlijk bedoeld voor volwassenen was The Muppet Show ook onder kinderen populair. Werden de eerste afleveringen in Nederland nog om 21.15 uur uitgezonden, binnen een half jaar werd het tijdstip verschoven naar het begin van de avond. Ook in de rest van de wereld was de serie een groot succes, de muppets - een samentrekking van de woorden 'puppet' en 'marionette' - waren in meer dan 100 landen te zien. Het is bijna niet voor te stellen dat er destijds niet één Amerikaanse zender in het programma geïnteresseerd was, zodat Jim Henson en zijn team noodgedwongen uit moesten wijken naar Engeland, waar alle afleveringen zijn opgenomen.

The Muppet ShowHensons creaties waren al te zien in Sesamstraat, maar men verwachtte niet dat volwassenen naar een poppenserie zouden kijken. Het tegendeel was waar, want de show werd razendpopulair, bij jong en oud. Ondanks dat er iedere keer een beroemdheid te gast was, waren de sterren van de serie de muppets zelf. Aangevoerd door de enthousiaste presentator Kermit de kikker moest er elke week een show gemaakt worden. Dat was geen gemakkelijke taak, want er ging van alles fout. Grappenmaker Fozzie beer werd altijd uitgejouwd door Statler en Waldorf, twee oude mannetjes die in een loge zaten en ook de stunts van Gonzo mislukten meestal.

The Muppet ShowAndere bekende muppets waren de piano spelende hond Rowlf, drummer Animal, de Zweedse chefkok en Miss Piggy, de diva van de show, die een oogje had op Kermit. Zij beschouwde zichzelf als de ster van de show, ongeacht wie er te gast was. Dat waren niet de minsten, want veel grote namen uit de showbusiness brachten een bezoek aan het muppettheater: Roger Moore, John Cleese, Brooke Shields, Diana Ross, Elton John, Julie Andrews, Johnny Cash en Deborah Harry, om er maar een paar te noemen. Na vijf succesvolle seizoenen gingen de muppets naar Hollywood om daar in diverse speel- en televisiefilms te spelen.

The Muppet ShowIn 1990 overleed hun geestelijke vader Jim Henson, maar zijn zoon Brian nam het werk van zijn vader over. Midden jaren '90 keerden de muppets terug naar de televisie in Muppets Tonight. Het theater had plaatsgemaakt voor een televisiestation, maar de vrolijke chaos was gebleven. De kinderen van Jim Henson schonken op wat zijn 77ste verjaardag zou zijn, 24 september 2013, een groot aantal originele muppetpoppen aan het Smithsonian American History Museum in Washington, waaronder Miss Piggy, Fozzie en de Zweedse Kok. De eerste pop van Kermit was al eerder in de collectie opgenomen. De schenking bevatte ook enkele figuren uit Sesamstraat en De Freggels.

Dankzij het succes van de films 'The Muppets' uit 2011 en 'Muppets Most Wanted' uit 2014 besloot televisiezender ABC een nieuwe reeks shows met de muppets te maken, gericht op een volwassen publiek. In Nederland was de eerste aflevering van The Muppets te zien op 27 november 2015 bij Veronica. 
 
 


Laatste aanvulling: 28 november 2015

© Jim Henson Productions

1000 Resterende tekens


joas
Die 2 oude mannen van The Muppet Show, (Statler en Waldorf) Zingen erg gek. Ze zingen zo: (Waldorf) Me Me Me Me Memememe Me Me Me Me Mememe, Me Me Me Me Me Me Meme Me Me Me Me Me Me Meme. (Statler) Pu Du Pu Pu Pupupupupupu, Pu Du Pu Pu Pu Pu Pu Pu Pu Pu Pudupupupupu. Ik wou ook net zo als die Jorit dat 't weer op Tv kwam.
jorit
Echt een te gekke show met al die grappen en muzikanten ;-) :-) ;-) 8) :PIk wou dat het weer op tv kwam :P 8) :-) ;-) :D ;-) :P
danielle
als kind eens de aflevering gezien waarbij pigs in space bezocht werden door een soort darth vader...doodeng! heb er nog lang van gedroomd!verder : groot fan van the chef en die twee oudjes op het balkon.Muppets rule!!!!

Keek jij hier vroeger ook naar?

Kwicky Koala

Kwicky Koala (1983)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de belevenissen van een razendsnelle koala, waarin ook… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Kinderen van Waterland

Kinderen van Waterland (1990)

Een dorp in de polder, valt daar wat te beleven, is het leven daar niet saai? Dat vraagt Bram… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Looney Tunes

Looney Tunes (1996)

Omschrijving Amerikaanse reeks tekenfilms uit de Warner Bros studio's, met onder andere Bugs Bunny,… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven