Ni Hao, Kai-Lan (vanaf 2009)

Ni Hao, Kai-LanSteeds meer animatieseries voor peuters en kleuters nemen de interactieve formule van de populaire serie Dora over, alleen leren ze in Ni Hao, Kai-Lan geen Engels maar Mandarijn. De 5-jarige Kai-Lan begroet de kijkertjes dan ook in iedere aflevering met "ni hao". Dit betekent "hallo" in China, het land waar Kai-Lan woont. Samen met haar opa YeYe en haar vriendjes Tolee, Hoho, Rintoo en Lulu roept ze de kijkertjes op hen te helpen met hun vragen en problemen. YeYe geeft Kai-Lan de vele Chinese tradities mee en laat haar liever eerst nadenken voordat ze echt iets gaat ondernemen. De 5-jarige koala Tolee draagt graag panda-slippers en woont in een boot die in een boom zit.

Ni Hao, Kai-LanHoho, de jongste van het stel, is een aap die vol energie zit en graag in het midden van de belangstelling staat. Lulu, de roze neushoorn is dol op vliegen waarbij ze haar vriendjes helpt om hoge plaatsen te bereiken in de wedstrijdjes. Tijger Rintoo is de meest zorgzame van het stel maar houdt tegelijkertijd ook van avontuur en sensatie, maar wordt soms een beetje boos. Het doel van de serie is, net als bij Dora, kinderen vertrouwd te maken met hun sociale, emotionele en tastbare wereld. Ni Hao, Kai-Lan wordt geproduceerd voor en door Nick Jr. en is in de Verenigde Staten na een jaar uitzenden uitgegroeid tot de op één na populairste serie voor peuters en kleuters, na Dora.
 
 


Publicatiedatum: 29 september 2009
Laatste aanvulling: 16 februari 2017

© Nickelodeon/Creative Sounds

Tags: 2009, Jaren 00, Nickelodeon

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
leuke serie over het chinese-mandarijns meisje
ejc
ik vind het een heel goed programma , ook voor mijn zevenjarige zoontje met pdd nos, het maakt heel duidelijk wat voor gevolgen op emotioneel gebied bepaalde acties hebben en er wordt zo duidelijk bij stilgestaan , eigenlijk zouden alle autisten dit moeten kijken

Meer televisie-sentiment

De verschoppeling

Verschoppeling, De (1974)

Omschrijving Franse jeugdserie over een jongen die, wanneer zijn adoptiemoeder niet meer voor hem… Lees meer
Barbapapa rond de wereld

Barbapapa rond de wereld (2006)

Ruim 25 jaar na de eerste tekenfilmserie over de familie Barbapapa creëerde het Frans-Amerikaanse… Lees meer
Heathcliff & Co.

Heathcliff & Co. (1988-1990)

Stripkat Heathcliff werd bedacht door George Gately en verscheen voor het eerst in de Chicago… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven