Ocean Girl (1996)

Ocean GirlOmschrijving

Australische jeugdserie over Neri, een meisje dat zich op het land net zo goed thuisvoelt als in het water, en bevriend is met de walvis Charley.

 


Laatste aanvulling: 3 mei 2015

© Jonathan M. Shiff Productions/Network Ten/Westbridge Productions

Tags: RTL 4, VARA, Jaren 90, Jaren 00, Yorin, 1996

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Stephan Bouman
Een topserie met schitterende muziek. Ik heb hier een kopie van de soundtrack liggen (opgestuurd door Gary McDonald, componist van de muziek van de serie) en ook een kopie van de bladmuziek van het nummer Forever Blue, de soundtrack van de serie gezongen door Kim Chandler. De gezongen versie is helaas nooit in de serie te horen geweest.De serie heeft 4 seizoenen gelopen, waarvan de eerste 2 in Australië, Amerika en Engeland op DVD zijn verschenen. In totaal heeft de serie 78 afleveringen, seizoen 1 en 2 tellen elk 13 afleveringen, seizoen 3 en 4 elk 26.In seizoen 3 en 4 is Kerry Armstrong vervangen door Liz Burch, die toen Diane Bates speelde.Reden dat de serie gestopt is had te maken met geld. Disney, die de serie uitzond in Amerika betaalde mee aan de productie van de serie. Ze wilde hier echter mee stoppen. Jonathan M. Shiff besloot eruit te gaan met een spannend laatste seizoen, waarin de mensen van de Ocean Planet centraal stonden. Dit seizoen was in alles het duurste (ook gezien het grote aantal visuele effecten en dergelijke) en er was nog maar net geld genoeg over om de serie af te maken.
Alma
Ik vond deze serie altijd erg leuk. Hij ging over een meisje dat alleen op een eiland woonde met alleen de walvis Charley als vriend. Dichtbij dat eiland is onder water een soort onderzoekscentr um ORCA met allerlei wetenschappers en onderzoekers die daar wonen met hun kinderen. Terwijl de wetenschappers bezig zijn met un onderzoeken, zitten de kinderen op school. Jason ziet Neri, het meisje en later ontmoet zijn broertje Brett haar. Ze worden vrienden. Onder de tieners in ORCA vinden ze nog meer mensen die ze met Neri kunnen vertrouwen, zoals de moeder van Brett en Jason en een paar bevriende tieners. Neri blijkt buitenaards te zijn en de vrienden gaan op zoek naar Neri's verleden. Een ander wetenschappelij k instituut UBRI wil Neri. Terwijl ze dus zoeken naar de waarheid over Neri, moeten ze aan UBRI zien te ontsnappen. Neri blijkt een zusje Mera te hebben, waar ze dan naar gaan zoeken. Die vinden ze. Ze blijkt in handen van UBRI gevallen te zijn en zich niet bewust van haar afkomst. Er komt een ruimteschip om de meisjes op te halen, maar alleen Mera gaat mee, omdat zij het meest op zoek is naar een echt thuis. Neri blijft achter, omdat ze bij haar vrienden wil blijven. UBRI druipt af omdat ze denken dat ze allebei de meisjes kwijt zijn.In een vervolg op dit verhaal is er weer iets met buitenaardse technologie waarbij de tieners het weer moeten opnemen tegen UBRI met een stel nieuwe vrienden.Dan is er nog een verhaal maar daar heb ik maar een paar fragmenten van gezien en zijn de vijanden van de tieners geen UBRI mensen, maar rivalisrende ruimtewezens of zo iets. Ook zij zijn uit op Neri en Mera die weer terug naar de aarde is gekomen ondertussen, blijkbaar.

Meer televisie-sentiment

Duel in de Diepte

Duel in de Diepte (1979)

Sylvia Sommer is een jonge en succesvolle popzangeres die overspannen raakt. Om tot rust te komen… Lees meer
Snelbinder

Snelbinder (1985)

Omschrijving Nederlands jeugdmagazine, het eerste seizoen gepresenteerd door de pop Gep Snelbinder,… Lees meer
Pol

Pol (1986)

Omschrijving Deens-Belgische tekenfilmserie over het beertje Pol die samen met zijn vrienden Pel de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven