Okkie TrooySamen met zijn assistent Nono en huishoudster Rozemarijntje woont de uitvinder Okkie Trooy in het dorpje Kukelton. Hij is herkenbaar aan zijn bolhoed en aan een koffertje dat altijd vol met krentenbollen zit, maar alleen als Okkie het opendoet, bij anderen is de inhoud leeg. Eén van zijn andere uitvindingen is een verrekijker waarmee door muren gekeken kan worden. Van een man die zegt van de planeet Fabelonië afkomstig te zijn krijgt Okkie Fabelonisch fluitenkruid om een drankje te maken. Wie het drinkt, komt vanzelf op Fabelonië terecht. Okkie maakt het drankje maar twijfelt of hij het zal drinken.

De avonturen van Okkie TrooyRozemarijntje denkt dat het drankje limonade is en schenkt een glas in voor Nono die plotsklaps verdwenen is. Voor Okkie is dat het teken dat het kruid werkt en hij besluit Nono achterna te gaan, een geschrokken huishoudster achterlatend. Al snel vindt hij Nono terug, maar hoe komen ze nu weer naar Kukelton? Op Fabelonië gaan ze op zoek naar de marskramer. Onderweg maken Okkie en Nono kennis met de soms vreemde bewoners van de planeet zoals de rare koningin Fifi, de Sajapiti-indianen, de betoverendeLoki en Boekieboem, die het liefst sprookjesboeken leest en hen bevrijdt van twee struikrovers.

Volgens hem is de enige persoon die Okkie en Nono kan helpen de Geheimzinnige Ips. Maar wie Ips wil vinden moet volgens Boekieboem eerst veel avonturen beleven. Hij krijgt gelijk, want pas na vele omzwervingen vinden Okkie en Nono hem en keren ze terug naar huis. Dat was niet het einde van de belevenissen van de uitvinder en zijn assistent, want er volgende nog een tweede serie. Hierin stond de Floepmachine centraal.
 
 

Gerelateerde artikelen


Met dank aan John Beringen
Laatste aanvulling: 7 februari 2015

© AVRO

1000 Resterende tekens


tommy janssens
Jaap Maarleveld zei:
Niet alleen de oudere kijkers hebben hem gekend hoor. Ik ben naar mijn opa vernoemd en ik ken hem dus ook.Maarja, niet als okkie trooy. Ik zal eens kijken of hij naar de wereld draait door kan gaan in september 2012, mocht hij dat meemaken. Hij is nu 87.Jaap
ik zou graag een handtekening willen van jou opa, ik heb veel spulletjes van okkie trooy ... [email protected] ail.com

Gerda rietvelt
Ik heb bij de damrakkertjes het liedje van de serie gezongen, wat een nostalgie!!!.
elmo
wanneer wordt okkie trooy op dvd gezet het zou leuk zijn voor jong en oud dus wat letten jullie zet hem op dvd aub

Keek jij hier vroeger ook naar?

Brandweerman Sam

Brandweerman Sam (vanaf 1990)

Gebaseerd op hun eigen ervaringen bedachten Dave Gingell and Dave Jones, twee voormalige… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Lippy de Leeuw

Lippy de Leeuw (1971)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de komische avonturen van een leeuw en een hyena. Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Hier is Boomer

Hier is Boomer (1981)

Omschrijving Amerikaanse jeugdserie over het straathondje Boomer die in iedere aflevering mensen in… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven