Oma FladderBehalve maker van kinderradioprogramma's, -televisieseries en -films is Burny Bos ook schrijver van kinderboeken. In 1981 kwam zijn boek "Oma Fladder" uit, met illustraties van Diet van Beek. De titelfiguur is de oma van Dieuwertje, voor wie niets te gek is, als het maar leuk is. Enkele jaren later bewerkte Burny zijn eigen boek tot een serie van 7 delen, waarbij ieder hoofdstuk een aflevering van 10 minuten werd. Het was oorspronkelijk zijn idee om de twee hoofdrollen te laten spelen door een echte oma en haar kleindochter, maar dat bleek niet haalbaar. Uiteindelijk werd oma Fladder gespeeld door de ervaren actrice Trees van der Donck.

Dat oma Fladder geen gewone oma is blijkt wel uit de uitstapjes die ze maakt. Als ze gaan taartjes eten staat ze erop dat de ober ook een gebakje mee-eet, wanneer ze voorbij een hijskraan lopen wil ze bovenin een kijkje nemen en hoewel ze niet gaat trouwen koopt ze toch een bruidsjurk. De afleveringen die begin 1984 waren uitgezonden werden in het najaar herhaald, gevolgd door 6 nieuwe afleveringen. Hiervoor schreef Hetty Heyting het scenario, die dankzij oma Knots uit De Familie Knots al ervaring had met ongewone grootmoeders.
 
 


Laatste aanvulling: 23 juni 2014

© AVRO

1000 Resterende tekens


Simone Ermers
Oma fladder was mijn favorieten serie, was 5 toen ik er elke woendag middag naar keek, op de bank met de duim in mijn mond. Kan t me nog goed herinneren en t lijkt me kei leuk om t nog eens terug te zien,ook voor mijn kinderen. heb al alles zitten afzoeken op internet voor een dvd maar kan t nergens vinden. Miss weten jullie hoe ik er aan kan komen?Groetjes Simone.
[email protected]
wie kan de serie voor mij op dvd brandeneveline_ [email protected]
Elisabeth Kooi
hoop dat oma fladder uit komt op dvd was altyd een leuke serie op tv

Keek jij hier vroeger ook naar?

Barnyard

Barnyard (2008)

Omschrijving Amerikaanse animatieserie over de koe Otis en zijn vrienden die op een boerderij… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Tom Poes

Tom Poes (1960-1962)

In 1948 begon de AVRO al op de radio met De Avonturen van Tom Poes en Heer Bommel en vanaf 1960… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

Guus de kangoeroe

Guus de kangoeroe (1973)

Omschrijving Finse tekenfilmserie over de avonturen van Guus de kangoeroe en zijn vriend Maurits de… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven