Opzoek naar YolandaOmschrijving

Nederlandse jeugdserie over de fotograaf Rik Rollinga die, op zoek naar zijn verdwenen liefde Yolanda, in allerlei komische situaties verzeild raakt.
 
 

Gerelateerde artikelen


Laatste aanvulling: 10 mei 2015

© VPRO

1000 Resterende tekens


Michel
Opzoek naar Yolanda (opzoek hoort aan elkaar) gaat over de fotograaf Rik Rollinga (Herdigein) die op het station in Baarn per ongeluk een meisje fotografeerd. Hij raakt opslag verliefd op haar en noemt haar Yolanda. Dit omdat hij op de radio het liedje Opzoek naar Yolanda van Jacques Plafond (Schippers)hoor t. In 6 afleveringen gaat hij opzoek naar naar Yolanda. Dit vormt de rode draad in de serie. Voor de rest komen er een groot aantal oude en nieuwe andere personages uit de stal van Wim T. Schippers in voor. Enkelle verhaallijnen uit de de volwassen voorloper van de serie (De Lachende scheerkwast) krijgen een afronding en tevens is de serie een soort afscheid van Sjef van Oeke en enkelle andere personages. Sommige personages komen ook voor in de opvolger Plafond over de vloer en het radio programma Ronflonflon dat in de zelfde periode speelt.Met Kennith Herdigein, Dick van den Toorn, carol van Herwijnen en Truus Dekker speelt Wim T. Schippers enkele jaren later in de dramedy We zijn weer thuis. Iedereen speelt in deze serie een andere rol maar, Opzoek naar Yolanda kan kwa vorm, soort drama en humor worden gezien als de voorloper van deze serie.
Nancy Roland
Kenneth Herdigein is hoofdrolspeler in (als ik me niet vergis) V.P.R.O. serie. Ik heb ieder aflevering gezien maar vond de zoektocht wat langdradig.
-mich
Het Wim T. Schippers genootschap let niet heel goed op dan. Het is inderdaad Dick van den Toorn die Otto speelt maar, op de orginele (begin)aftiteli ng van Op zoek nar Jolanda staat dat hij Richard Torn heet. Je kunt het checken op de dvd. Is het een Schippers grap of is Dick van den Toorn later zijn artiestennaam geworden? Heb al vele malen op internet gezocht maar, er is niks over bekend.

Keek jij hier vroeger ook naar?

Babar

Babar (1990-1993)

Het Franse echtpaarJean de Brunhoff en Céleste Sabourad had na hun huwelijk in 1924 drie kinderen… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

De Drieling

Drieling, De (2002-2003)

In 1994 besloten de Spaanse producers Cromosoma en Televisió de Cataluny een tekenfilmserie te… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

iCarly

iCarly (2008-2013)

De internetshow iCarly onstaat per toeval door een flauwe grap als Sam, de vriendin van Carly, een… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven