Opzoek naar Yolanda (1984)

Opzoek naar YolandaOmschrijving

Nederlandse jeugdserie over de fotograaf Rik Rollinga die, op zoek naar zijn verdwenen liefde Yolanda, in allerlei komische situaties verzeild raakt.
 
 


Laatste aanvulling: 10 mei 2015

© VPRO

Tags: VPRO, Jaren 80, Jaren 00, 1984

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Michel
Opzoek naar Yolanda (opzoek hoort aan elkaar) gaat over de fotograaf Rik Rollinga (Herdigein) die op het station in Baarn per ongeluk een meisje fotografeerd. Hij raakt opslag verliefd op haar en noemt haar Yolanda. Dit omdat hij op de radio het liedje Opzoek naar Yolanda van Jacques Plafond (Schippers)hoor t. In 6 afleveringen gaat hij opzoek naar naar Yolanda. Dit vormt de rode draad in de serie. Voor de rest komen er een groot aantal oude en nieuwe andere personages uit de stal van Wim T. Schippers in voor. Enkelle verhaallijnen uit de de volwassen voorloper van de serie (De Lachende scheerkwast) krijgen een afronding en tevens is de serie een soort afscheid van Sjef van Oeke en enkelle andere personages. Sommige personages komen ook voor in de opvolger Plafond over de vloer en het radio programma Ronflonflon dat in de zelfde periode speelt.Met Kennith Herdigein, Dick van den Toorn, carol van Herwijnen en Truus Dekker speelt Wim T. Schippers enkele jaren later in de dramedy We zijn weer thuis. Iedereen speelt in deze serie een andere rol maar, Opzoek naar Yolanda kan kwa vorm, soort drama en humor worden gezien als de voorloper van deze serie.
Nancy Roland
Kenneth Herdigein is hoofdrolspeler in (als ik me niet vergis) V.P.R.O. serie. Ik heb ieder aflevering gezien maar vond de zoektocht wat langdradig.

Meer televisie-sentiment

Mad Jack the Pirate

Mad Jack the Pirate (1999)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de piraat Mad Jack die, op zoek naar goud en juwelen,… Lees meer
De avonturen van Tom Sawyer

Tom Sawyer, De avonturen van (1970)

Omschrijving Duitse-Franse jeugdserie over twee vrienden in de jaren '40 van de negentiende eeuw;… Lees meer
The Magic School Bus

Magic School Bus, The (1999-2000)

Op een schoolreis verheug je je natuurlijk altijd en meestal weet je ook wel waar je heen gaat...… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven