OrimoaOmschrijving

Nederlandse jeugdserie over een volwassene die door een groep kinderen aan de hand wordt meegenomen naar een voor hem vreemde wereld, achtereenvolgens reizend met een oude legertruck, een huifkar en een zespersoonsfiets.

 


Laatste aanvulling: 10 mei 2015

© NCRV

1000 Resterende tekens


Choice
#15 Marcel: ik lees dat er dus wel beeldmateriaal bewaard is gebleven. Maar dit bericht is uit 2009. Weet iemand of er inmiddels actie is ondernomen om de NCRV te benaderen?Ik kan op internet namelijk nu (2016) nog steeds niets vinden.
Dicky
De Waarheid, 11-10-1974: "De NCRV brengt voor de jeugd weer een nieuwe serie afleveringen van Orimoa, waarin Hans met vijf kinderen avonturen beleeft vanuit een geheimzinnig landhuis. Zij zijn daarin verzeild geraakt, omdat ze moesten schuilen voor slecht weer. De groep valt in slaap, maar om beurten raakt elk kind dat op zoek gaat in het huis verwikkeld in een soms romantisch, vaak spannend en sprookjesachtig avontuur, gadegeslagen door wel een heel bijzondere tuinkabouter."
Dicky
Leeuwarder Courant, 15-10-1973: "Orimoa gaat voor het derde seizoen de lucht in, maar de „opzet" van deze serie is wat verschillend van de andere twee. De problematiek is niet veranderd. Werkelijkheden als luchtverontrein iging, kinderen, die op straat verongelukken, zeehonden, die worden afgeslacht en andere nare dingen zijn geen onwerkelijkhede n geworden en dus wil men ze niet ontlopen. Regisseur Klaas Rusticus vindt niet dat je kinderen van negen tot dertien jaar — voor hen is de serie geschreven — moet confronteren met tovenaars, heksen en feeën, maar met dingen, die echt gebeuren."

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Tunes en series ook op ons Youtube kanaal!

Wordt televisie-vrienden met ons op Facebook

Zullen we Facebook vrienden worden? Klik dan hier...

Keek jij hier vroeger ook naar?

Ferdy de Mier

Ferdy de Mier (1987-1988)

De Tsjechoslowaakse schrijver en illustrator Ondřej Sekora publiceerde in 1933 voor het eerst zijn… Lees meer

Zomaar een greep uit onze site,

Pinky en The Brain

Pinky en The Brain (2000)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over een domme en een hele slimme laboratoriummuis;… Lees meer

Veel plezier met jouw sentiment!

De aanvaller

Aanvaller, De (1977)

Omschrijving Britse jeugdserie over een jongen die met zijn vader, ooit een beroemde voetballer, in… Lees meer