Overvallers in de Dierentuin (1986)

Overvallers in de DierentuinNa het bewerken van Briefgeheim voor de televisie koos regisseur Christ Stuur opnieuw een jeugdboek uit om te verfilmen, 'Overvallers in de Dierentuin' van Ciny Peppelenbosch. Dit keer werd het geen serie, maar een film die op 19 juli 1984 in première ging. Twee jaar later werd deze film bewerkt tot televisieserie, die waarschijnlijk maar weinig mensen hebben gezien omdat deze midden in de zomer op vrijdagmiddag werd uitgezonden. Het verhaal speelt zich af in Amersfoort, waar drie overvallers een pompstation beroven. Ver komen ze niet want hun vluchtauto begeeft het. Ze besluiten hun buit te verstoppen in het nabijgelegen Dierenpark Amersfoort.

Overvallers in de DierentuinDe overvallers verstoppen het geld in de dierentuin en willen 's nachts terugkomen om het op te halen, maar dan wordt één van hen door de gealarmeerde politie gearresteerd. De andere twee hebben zo'n haast met wegkomen dat ze de plattegrond waarop staat getekend waar de buit begraven ligt verliezen. Het papiertje wordt gevonden door Sonja en Steef, twee kinderen die als bijbaantje op de kinderboerderij in de dierentuin werken. Het wordt hen al snel duidelijk dat hierop staat aangegeven waar het geld verstopt is. Het is alleen niet duidelijk waar, de enige aanwijzing zijn de letters I en A.

Als Sonja ontdekt dat IA staat voor het geluid van een ezel, en dat achter het ezelsverblijf het geld is verborgen, zijn de overvallers inmiddels weer in de dierentuin aangekomen. Steef weet de geldtas, verborgen onder een grote berg bladeren, te vinden. Een achtervolging dwars door de dierentuin is het gevolg, waarbij één van de overvallers zelfs in de kooi van de jachtluipaarden belandt. Maar uiteindelijk loopt alles goed af, onder andere dankzij het optreden van Sonja en Steef.
 
 


Laatste aanvulling: 4 februari 2013

© Cine-Vista/Bridge Entertainment Group

Tags: AVRO, RTL 4, Jaren 80, Jaren 90, 1986

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Frank de Bruin
Hallo Wendy,Ik heb nog een dvd van Overvallers in de dierentuin. Heb je interesse laat het me weten. Mijn e-mail adres is:f.debruin03@chello.nl of heb je hem inmiddels al?
Wendy
Ik ben al jaren opzoek naar de film Overvallers in de dierentuin. Nu was ik zo blij dat ik hem bij jullie vond, maar nu kan ik hem niet kopen!!!!! Dit vind ik erg jammer!!!Kunnen jullie iets voor mij betekenen?????Groetjes wendydeklerk@ho tmail.com

Meer televisie-sentiment

Goochel mee met Hans Kazàn

Goochel mee met Hans Kazàn (1984)

Omschrijving Nederlandse kinderserie waarin goocheltrucs worden uitgelegd door Hans Kazàn; vervolg:… Lees meer
Geen afbeelding beschikbaar

Club uit de achtertuin, De (1979)

Omschrijving Tsjechische tekenfilmserie over een hond, een kraai, drie muizen en een eigenwijze… Lees meer
Dunya & Desie

Dunya & Desie (2002-2004)

Of je nu bent opgegroeid met typisch Hollandse of Marokkaanse tradities, als 15-jarige pubermeid… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven