Paddington (1977-1978)

PaddingtonToen de Britse schrijver Michael Bond in 1956 kerstinkopen aan het doen was zag hij in een winkel een speelgoedbeer helemaal alleen staan. Hij kocht de beer direct en dat was het begin van een reeks boeken over het beertje Paddington, waarvan het eerste deel in 1958 zou verschijnen. Paddington dankt zijn naam aan Paddington Station, het treinstation in Londen waar de familie Brown hem is tegengekomen bij de afdeling Gevonden Voorwerpen, met een briefje "Wilt u goed voor deze beer zorgen? Dank u wel". Oorspronkelijk komt Paddington uit Peru, waar zijn oude tante Lucy hem Engels heeft geleerd.

PaddingtonMeneer en mevrouw Brown nemen het beertje mee naar hun huis, waar hij de kinderen Judy en Jonathan leert kennen en de huishoudster mevrouw Bird. Voor zijn nieuwe familie is het even wennen, een beer in huis. Paddington doet zijn best zich aan te passen, al gaat er nogal eens wat fout. Wanneer Paddington de antiekhandelaar meneer Gruber leert kennen, vertelt hij hem over schilderijen van oude meesters die soms verborgen zitten onder nieuwe doeken. Paddington maakt één van meneer Browns schilderijen schoon maar ontdekt niets speciaals.

PaddingtonOm het goed te maken schildert Paddington een nieuw doek met jam en wint er zelfs een prijs mee. Alleen meneer Brown is er niet blij mee. Deze animatieserie is gemaakt door de Brit Ivor Wood, vooral bekend van Pieter Post, ook een poppenserie die beeldje voor beeldje is opgenomen. Opmerkelijk is dat alleen beertje Paddington een driedimensionaal personage is. De andere figuren zijn tweedimensionaal en lijken uit papier te zijn geknipt. In 1997 zijn de belevenissen van Paddington bewerkt tot een tekenfilm met meer dan 100 afleveringen. In datzelfde jaar werd Michael Bond vanwege zijn creatie geridderd door de Britse koningin.

De speelfilm 'Paddington', met echte acteurs en een computer geanimeerde beer, draaide in februari 2015 met succes in de Nederlandse bioscopen. De vervolgfilm 'Paddington 2' is in december 2017 uitgebracht. 
 
 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 2 april 2018

© FilmFair/Belga Films

Tags: NCRV, Jaren 70, 1977

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

animatiefiguur
erg leuke serie
Clarissa_R
Ik herinner me nog een tekenfilm van Beertje Paddington, waarschijnlijk ergens na 2000. Paddington was zelf ook geanimeerd. Weet iemand waar en wanneer dat werd uitgezonden?

Meer televisie-sentiment

Puffenstuf

Puffenstuf (1970)

Jimmy is een gewone jongen maar in het bezit van een ongewoon voorwerp, een sprekende gouden fluit.… Lees meer
Bob de Bouwer

Bob de Bouwer (vanaf 2001)

Bob runt samen met zijn zakenpartner Wendy een bouwbedrijf in een rustig dorpje op het platteland.… Lees meer
XMIX

XMIX (2009-2010)

Tien jaar na Ernst, Bobbie en de rest bedachten Erik van Trommel en Gert-Jan van de Ende een nieuwe… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven