Patrik Pacard (1988)

Patrik PacardActie en spionage zijn de belangrijkste onderdelen van deze Duitse serie. Hierin gaat de 16-jarige Patrik Pacard samen met zijn ouders op vakantie naar Noorwegen. Hun buurman is professor Gunström, een biochemicus die zojuist een belangrijke ontdekking heeft gedaan. Het is hem gelukt gewassen genetisch zo te manipuleren dat ze overal kunnen groeien, en bovenop een fjord groeien bananen en ananassen in de vrieskou. Met deze ontdekking zou de honger in de wereld opgelost kunnen worden. Maar hoewel de professor geprobeerd heeft in het geheim te werken is zijn moestuin toch ontdekt en probeert Dimitri, die zich aanvankelijk voordoet als zalmvisser, de formule te stelen.

Patrik PacardDat lukt hem door de professor met een waarheidsserum te drogeren, maar ondertussen wordt Dimitri zelf in de gaten gehouden door de Russische geheimagent Charkow en de Amerikaanse agent Harvey. Ook de Noorse geheime dienst bemoeit zich met de zaak en verdenkt zelfs de familie Pacard. Dat is niet zo vreemd omdat Dimitri een manier heeft gevonden de formule uit Noorwegen te smokkelen: hij heeft Patrik ontvoerd en de formule met een laserstraal op zijn voetzool gezet. Hierbij heeft de laserstraal kort Patriks oog geraakt waardoor hij aan één oog blind dreigt te raken. Zijn vader weet hem echter te bevrijden en het gezin wil zo snel mogelijk terug naar München.

Patrik PacardMaar nog voor de terugkeer wordt Patriks moeder ontvoerd, ditmaal door een groep arabieren waarvoor Dimitri werkte. Zij willen de formule gebruiken om de woestijn tot bloei te brengen. Hun voorstel is Patriks moeder te ruilen voor één uur met Patrik èn een operatie die zijn oog moet redden...
De titelsong van deze spannende serie wordt gezongen door Lady Lily, pseudoniem van de zangeres Erica Bruhn. Zij is getrouwd met Christian Bruhn die de muziek voor de serie componeerde. Als helft van het duo Gitti & Erica heeft zij ook de begintune van de tekenfilm Heidi gezongen.
 
 


Laatste aanvulling: 4 februari 2013

© BTF1/TV-60 Filmproduktion/Techisonor/ZDF

Tags: VARA, Jaren 80, 1988

WIL JE EEN REACTIE PLAATSEN? KLIK HIER.

Meer televisie-sentiment

Mr. Magoo

Mr. Magoo (1963)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over meneer Quincy Magoo, een oud maar vitaal heertje. Lees meer
De Hulk

Hulk, De (1979-1983)

De stripverhalen over superhelden van de Amerikaanse uitgeverij Marvel zijn regelmatig bewerkt tot… Lees meer
Superman

Superman (1988)

Omschrijving Amerikaanse tekenfilmserie over de superheld, oorspronkelijk in de jaren '40 gemaakt… Lees meer

 

Cookies en privacy

Cookieverklaring
Privacyverklaring

 

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief

Inschrijven
Uitschrijven